BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

İlker Paşa çok başka

Yeni dönemde farklı bir TSK bekliyor bizleri. Büyükanıt dönemine benzemediği Diyarbakır gezisiyle ortaya çıktı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, görevine çok hızlı başladı. Yaşar Büyükanıt'tan çok farklı bir yol izlediği kesin..

Daha faal ve siyasetin içinde olacak.. Kısacık zaman diliminde yaşananlar açık delili. Ergenekon'a bakışını tutuklu paşalara yapılan ziyaretle gösterdi. Ve ardından gelen Diyarbakır gezisi..

İlk kez sivil toplum örgütleri dinlendi

İki komutan arasındaki fark Diyarbakır gezisiyle ortaya çıktı. Büyükanıt'tan böylesi demeçler duyulmadı.. İlk kez bir Genelkurmay Başkanı, sivil  toplum örgütlerini dinledi. Halkın arasına karıştı, tokalaştı hatır sordu.

STK'ları sadece dinlemekle kalmadı, söylenenleri not aldı. Uzun bir basın toplantısıyla görüşlerini basın aracılığıyla kamuoyuna aktardı.

"Konunun takipçisi olacağız" mesajı

En çarpıcı sözü "izlenim ve görüşlerimizi hükümet başta olmak üzere, ilgili makamlara aktaracağız. Gerekli konuları MGK’da görüşeceğiz" demesiydi.

Sadece hükümeti değil ilgili kuruluşlarla da temas halinde olacaklar. Yani asker bir anlamda kışlasından çıkıyor. TSK'nın gündeme ilişkin konularda daha aktif bir rol oynayacağını işaret ediyor.

TSK imaj mı tazeliyor?

Ancak işin bir de farklı yönü var. Bu gelişmeleri Büyükanıt döneminde "yıpranan TSK'nın itibarını" yükseltme çalışması olarak görenler de yok değil.

MGK'da aktif rol

Dahası MGK ile ilgili söylediği sözler tartışılmaya aday.. Konunun MGK'da gündeme getirilmesi "hükümete müdahale" anlamına gelir mi?

MGK'nın uyum yasalarıyla yetkisinin azaltıldığı dönemde, Başbuğ'un bu sözlerinin nasıl yankı bulacak merak konusu..