BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.392,53
HABER /  DÜNYA

İğne oyaları Japonyada

Ödemiş'in iğne oyalarının ünü sınırı aştı! Oyalar, Japon-Türk Kültür Değişim Derneğinin festivalinde sergilenecek.

Abone ol Japonya'da 18 Eylülde gerçekleştirilecek Japon-Türk Kültür Değişim Derneğinin festivalinde Ödemiş iğne oyaları sergilenecek.

Merkezi Tokyo'da bulunan Japon-Türk Kültür Değişim Derneğinden el sanatlarının ortaklaşa sergilenmesi ve kültür paylaşımının yaygınlaştırılması amacıyla Ödemiş Belediyesine iş birliği teklifi geldi.

Ödemiş Belediyesinde yapılan toplantıda Belediye Başkanı Mahmut Badem ile bir araya gelen Japon-Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji Ishimoto, dernek üyeleri Midor Nishida, Shizue Yatomi, vatandaşları Japonya'da yapılacak festivale davet etti.

Konuyla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Badem, şunları söyledi:

''Çalışmalarımız 2010 yılında Japon-Türk dostluğunun 120. yılı anısına Japonya hükümeti tarafından, İzmir'de yapılacak çalışmalar kapsamında, Japon-Türk el işi sanatlarının her iki topluma öğretilmesi, kültür alışverişinin karşılıklı aktarılmasını içeriyor.

Türk ipeği işlemeleri ve iğne oyaları konusunda dünyada en büyük pazarı oluşturan Ödemiş'i de bu proje kapsamına alan dernek başkanı ve yetkilileri, iş birliği teklif etti. Japonya'da 18 Eylülde yapılacak festivalde Ödemiş iğne oyaları sergilenecek.''