BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.389,62
HABER /  GÜNCEL

MKEde ki patlama içine doğmuş

MKE'deki patlamada yaşamını yitiren müteahhit Pehlivan'ı arkadaşları anlattı, ortaya ilginç bir tesadüf çıktı.

Abone ol

Kırıkkale'de bulunan MKE tesislerindeki patalamada yaşamını yitiren Musa Pehlivan'ın, fabrikaya avans dağıtmak için geldiği belirtildi. İddialara göre yine Pehlivan'ın patlamadan önce sürekli içimde bir sıkıntı var dediği belirtildi.

Kırıkkale MKE Barut Fabrikasındaki patlamada hayatını kaybeden müteahhit Musa Pehlivanlı'nın (58), o gün avans dağıtmak için fabrikaya geldiği ve çevresine sürekli ''bir sıkıntısının olduğunu, buradaki işi bir türlü bitiremeyeceklerini'' söylediği bildirildi.

Patlamada hafif yaralanan İsmail Bahadır, rahatsızlanınca bugün Yüksek İhtisas Hastanesine başvurdu.

''KOLLARIMDA ÖLDÜ''
Hastanede soruları yanıtlayan Demokrat Parti (DP) Balışeyh İlçe Başkanı da olan İsmail Bahadır, patlamada yaralanan oğlu Erdoğan Bahadır ile birlikte aynı müteahhit firmada boyacı olarak çalıştıklarını anlattı.

''Patlamanın yaşandığı gün de oğlumla beraber çalışıyorduk'' diyen İsmail Bahadır, patlama sırasında, müteahhit Musa Pehlivanlı ile birlikte olduklarını belirtti. Bahadır, patlamada ölen Pehlivanlı'nın o gün avans dağıtmak üzere iş yerine geldiğini söyledi.

İsmail Bahadır şöyle konuştu:

''Müteahhidimiz Musa bey çok iyi bir insandı. Ancak buradaki işe başladığımız günden bu yana bir sıkıntısının olduğunu söyleyip duruyordu, buradaki işi bir türlü bitiremeyeceğimizi söylüyordu. O gün de aynı şeyler konuşuldu. Biz patlamanın olduğu yerden 500-600 metre uzaktaydık. Bir anda patlama oldu, her taraf toz duman içinde kaldı, ağır bir basınç oldu. Ben hiç şuurumu kaybetmedim, uzaklaşmaya çalıştım. Bu arada tüm ciğerlerim dumanla doldu. Musa bey de yanımdaydı. Baktığımda, suratı paramparçaydı. Daha canlıydı, yerden kaldırmaya çalışırken kollarımda öldü.''

Patlamadan sonra Devlet Hastanesine kaldırıldığını ve oğlunun yaralı olduğunu öğrendiğini anlatan Bahadır, ''daha sonra bizleri evlerimize gönderdiler. Şimdi ise göğsümde ağır sancı olduğu için hastanede tedavi altına aldılar'' dedi.

Müteahhit Musa Pehlivanlı'nın ölmeden 2 saat önce eşini arayarak, ''İşim bitince gezmeye çıkalım'' dediği bildirilmişti.

İkisi evli 4 kızı bulunan Pehlivanlı, 1987-1990 yılları arasında Kırıkkale Belediyesinde birim müdürlüğü ve belediye başkanvekilliği yapmış, son yıllarda ise müteahhitlik işleriyle uğraşmaya başlamıştı.