BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Zekeriya Öz görevden alındı mı? SON HABER

Türkiye'yi sarsan büyük rüşvet operasyonu soruşturmasına Zekeriya Öz'ün görevden alındığı öne sürüldü. Son bilgi ise HSYK'dan.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının koordinatörlüğü dosyasından alındığı öne sürülmüştü. HSYK'dan ve Adalet Bakanı'ndan gelen açıklama haberin doğru olmadığı yönünde.

İstanbul'da başlayıp Bakan oğullarının gözaltına alınması ile sonlanan rüşvet operasyonunda hükümetin ikinci bir hamle yaparak operasyonun koordinasyonunu yapan olay sava Zekeriya Öz'ü görevden aldığı öne sürülmüştü.

İHA haber ajansının iddiasına göre Öz'ün elindeki dosya Turan Çolakkadı'ya verilmişti.

HSYK : YALANLADI

Bu iddiayı HSYK görevden almanın söz konusu olmadığını duyurarak yalanladı.

başsavciliktan-operasyon-açiklamasi.jpgBAŞSAVCILIKTAN FLAŞ AÇIKLAMA
Türkiye'yi sallayan operasyona dair Başsavcılıktan ayrıntılı bir açıklama geldi. Operasyon ne zaman başladı ve nasıl başladı? Soruşturma kimlere uzandı? Üç ayrı dosyada neler var?   (TIKLA OKU)


BAKAN NE DEDİ?

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e de Başbakanlıktaki zirveye girerken aynı konu soruldu. Ergin, "İstanbul merkezli operasyonda HSYK'nın savcılara görevden el çektireceği ya da yeni savcılar atanacağı" iddialarına ilişkin "Bu konuda herhangi bir şey olmadığını dün akşam açıkladık, HSYK da açıkladı biz de açıkladık, herkes kendi işine bakıyor" dedi.


ZEKERİYA ÖZ OPERASYONU GİZLEDİ

SAVCININ ARABASI HAKKINDA ŞOK İDDİA
Ergenekon davası sırasında olay savcı Zekeriya Öz'e zırhlı son model makam arabasını kim verdi? (TIKLA OKU)


Hükümete 'darbe' olarak nitelenen operasyonu Ergenekon Davası'nın süper savcısı Zekeriya Öz başlatmıştı.

Zekeriya Öz, operasyonu büyük bir gizlilikle yapıp, UYAP'a bilgi girişi dahi yapmadan gözaltıları başlatmıştı. İçişleri Bakanı'nı da dahil eden Savcı şok operasyonun düğmesine basmıştı.

5 EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI
Hükümet doğrudan kendisine yönelik olarak algıladığı rüşvet operasyonunda bugün şok bir karar almıştı. Karşı hamle olarak nitelenen bu adımla 5 emniyet müdürünü görevden almıştı. Yerine de bakın kimler atandı.  (TIKLA OKU)


Yolsuzluk operasyonuna iki yeni savcı

İstanbul'da düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında iki yeni savcı daha atandı. Atamanın gerekçesi ise ilginç

savcilar-hakkinda-yeni-karar.jpg