BIST 9.736
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.423,48
HABER /  GÜNCEL

5 emniyet müdür yerine atama yapıldı SON DAKİKA

Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunu yürüten ve bu sabah saatlerinde görevden alınan 5 emniyet müdürünün yerine atama yapıldı.

Abone ol

Üç bakanın oğulları, bürokrat ve işadamlarına yönelik dün yapılan yolsuzluk operasyonunun ardından, bugün de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 5 şube müdürü görevden alındı.

Yeni yapılan atamalarla

Organize Şube Müdürlüğü’ne Ömer Burak Aktaş,

Mali Şube Müdürlüğü’ne Hakan Sıralı,

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne Yusuf Bengü,

Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’ne Aydın Yılmaz

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne Serdar Ali Keskin getirildi.

NEDEN GÖREVDEN ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde "Emniyet Müdürü" unvanı taşıyan beş şube müdürünün görevden alınma nedeninin ise "operasyonu yapmak" değil, "yapılan operasyondan haberdar olmamak" olduğu iddia edildi. Ankara'da hükümet kulislerinden edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki Şube müdürlerinin, 3 farklı konuyu içeren geniş kapsamlı operasyonun zamanlamasından haberleri olmadı.

DÜĞMEYE AMİRLER BASTI

hürriyet.com.tr'nin haberine göre, savcıdan gelen "başlayın" talimatı üzerine operasyon için düğmeye, İstanbul Emniyeti Mali Şube ve Organize Suçla Mücadele Şubesindeki amirler, üstlerindeki şube müdürlerine haber vermeden bastı.

Ancak iki şubede yeterli polis olmadığından, terör, asayiş gibi diğer şubelerdeki amirlerden de destek istendi. Ancak bu şubelerdeki amirler de, kendi birimlerini operasyon için görevlendirirken, kendi şube müdürlerine bilgi vermedi. Operasyon yapıldıktan bir gün sonra, bugün, İstanbul Emniyet Müdürü de, ilgili şube müdürlerini "operasyondan haberdar olmadıkları ve kendi amirleri olan İl Emniyet Müdür yardımcısı ve İl Emniyet Müdürüne bilgi vermedikleri için" görevden aldı.

GÖREVDEN ALINAN EMNİYET MÜDÜRLERİNE NE OLDU?

İstanbul ve Ankara'da dün başlatılan yolsuzluk operasyonunun ardından görevden alınan emniyet müdürlerinin yeni görevleri belli oldu. ()

Ak Parti'de olağanüstü zirve

Ak Parti kurmayları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ ve Binali Yıldırım AK Parti Genel Merkezi’nde olağanüstü toplantı yaptı.

5 EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunu yürüten ve bu sabah saatlerinde görevden alınan 5 emniyet müdürünün yerine atama yapıldı.

BAKAN OĞULLARININ SUÇU NE?

Gözaltına alınan 3 Bakan'ın oğluna ağır suçlamalar yöneltildi. İşte bakan oğullarının ayrı ayrı suçlandıkları olaylar
bakan-oğullarinin-suçu-ne.jpg
BAKAN OĞLUNUN EVİNDEN ÇIKANLAR

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in evinde kasa bulundu. Kasadan paralar ve para sayma makinası çıktı (TIKLA GÖR)

bakan-oğlu-bariş-gülerin-evinden-çikan-paralar.jpg
EBRU GÜNDEŞ OPERASYONLA ŞOK OLDU
Ünlü sanatçı Ebru Gündeş'in zengin eşi Reza Zarrab da operasyonda gözaltına alındı. Zarrab boğazdaki yalısından sabahın ilk ışıkları ile birlikte bir bavul dolusu belge ile çıkarıldı.

ebru-gündeşin-eşi-reza-zarrab-gözaltina-alindi.jpg
GÖZALTINA BÖYLE ALINDILAR

group-5-copy-21.20131217135425.jpg