BIST 10.294
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.405,78
HABER /  MEDYA

Emre Uslu'dan bomba iki tweet

Cemaate yakınlığıyla bilinen Emre Uslu, Türkiye'yi sarsan operasyonu 6 ay öncesinde Twitter'da yazmış.

Abone ol

Hükümet-cemaat kavgasında ortalık toz duman. Aralarında bakanların oğullarının da bulunduğu rüşvet yolsuzluk operasyonunu Taraf yazarı Emre Uslu, aylar öncesinden twitter hesabında yazmış.

KİM GÜLER KİM AĞLAR

İçişleri Bakanı Muammer Gülerin oğlu Barış Güler'in gözaltına alınması akıllara
Emre Uslu'nun tam 4 ay önce 12 Ağustos'ta attığı bir twiti getirdi. Emre Uslu, o gün attığı twitte "Bakan çocuklarının adları yolsuzluklara karışmışsa kim Güler kim ağlar" ifadesini kullandı.

PARA VAR, DANIŞMAN VAR, KUMPAS VAR

Yine Emre Uslu, 24 Temmuz 2013 tarihinde twitter hesabında "Çok ilginç bir skandalın peşindeyim. İşin içinde İçişleri Bakanı var, para var, danışman var, kumpas var. Parçaları birleştireyim yazarım" diye yazdı.

USLU'NUN "DERİN" KULAĞI

Uslu, bugün yaşanan iddiaların özetini tek bir cümlede aylar öncesinden özetledi. Operasyona neden o dönemde değil de, dershane krizinin patlamasından sonra düğmeye basılması dikkat çekti.

emre.20131218135946.jpg

uslu.jpg

USLU VE AYTAC AYNI TWEET'İ ATTILAR

Uzun süredir "Cemaat'in verdiği talimatla tweet atıyorlar" şeklinde ithamlarla karşılaşan Emre Uslu ve Önder Aytaç birbirine çok yakın zaman dilimlerinde aynı tweeti attılar.

Türkiye, gündemi derinden sarsan yolsuzluk operasyonuyla güne başladı. 3 bakanın oğlunu ve ünlü işadamı Ali Ağaoğlu'nu da kapsayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu siyasi kulislerde "Cemaat'in AK Parti'ye operasyonu" şeklinde yorumlanırken ilginç bir olay yaşandı.

Önce Emre Uslu sonra da Önder Aytaç, "Operasyonun göstermelik olduğunu düşünüyorum. Buradan bir Cemaat operasyonu çıkmaz, AKP operasyonu çıkar" şeklindeki tweet'i, neredeyse birebir aynı olarak girdiler.



"EMRE HOCAM'DAN YÜRÜTTÜM"
Cemaat'e yakınlığı ile bilinen bu iki isim, attıkları tweet'lerden hemen sonra Twitter'da tepki ile karşılaştı. Kullanıcılar, ikiliyi "Cemaat'in tetikçiliğini yapmakla" suçladı.

Önder Aytaç ise söz konusu tweet'i Emre Uslu'dan gördüğünü ve bunun üzerine bir benzerini de kendisinin yazdığını söyledi.