BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  DÜNYA

Palalı saldırgan hakim karşısına çıktı

Gezi Parkı olayları sırasında palayla göstericilere saldıran ve hakkında 27 yıla kadar hapis cezası istenen Sabri Çelebi hakim karşısına çık...

Abone ol

Gezi Parkı olayları sırasında palayla göstericilere saldıran ve hakkında 27 yıla kadar hapis cezası istenen Sabri Çelebi hakim karşısına çıktı. Çelebi daha önce ifade verdiği için bugün savunma yapmadı. Duruşmaya katılmayan sanık Kayhan Şahan hakkında zorla getirilme kararı verildi.
Gezi Parkı olaylarının sürdüğü sırada Talimhane bölgesinde elindeki pala, sopa ve kesici aletlerle göstericilere saldıran 4 sanığın yargılanmasına bugün başlandı. İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar Sabri Çelebi, Murat Ertik ve Şeyhmus Kırmızı ile taraf avukatları hazır bulundu. Sanık Kayhan Şahan ise duruşmaya katılmadı. “Palalı saldırgan” olarak bilinen Sabri Çelebi 9 Temmuz’da hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrası 31 Ağustos’ta mahkemeye ifade verdiğinden duruşmada savunma yapmadı.
Tutuksuz sanık Murat Ertik savunmasında suçlamayı kabul etmediğini ve polise direnmediğini savunarak, “Kimseyi de yaralamadım. Olay günü önceden çalışmış olduğum Sabri Çelebi ve Cebrail Kırmızı’ya ait olan kafe restorana yemek yemek için gitmiştim. Yemeğimi yerken restoran önünde bir grup ile sanıklardan Sabri Çelebi’nin sözlü tartışma yaptıklarına tanık oldum. Kendilerini uyardım ancak tartışma büyüdü. Arbede yaşandı. Ben bu arada grubun uzaklaşması için yerde bulduğum bir sopayı fırlattım. Yerde kesici bir alet gördüm. Kimse alıp birine zarar vermesin diye bu aleti aldım. Ortadan kaldırmak istediğim sırada görevli polisler geldi. Kesici aletle birlikte arabanın içine bindim ama amacım olay yerinden uzaklaşmaktı. Bu sırada polisler geldi ve hakkımda işlem yapıldı. Olayla ilgim yok" dedi.
Sanığa savunmasından sonra fotoğrafa aktarılmış kamera görüntüleri gösterildi. Sanık Ertik kamera görüntülerindeki kırmızı tişörtlü kişinin kendisi olduğunu teşhis etti.
Sanık Şeyhmus Kırmızı ise olay günü Sabri Çelebi’nin bir grup ile tartıştığını gördüğünü belirterek, “Misket, taş, sopaları işyerlerine doğru atıyorlardı. Sabri Çelebi’de elindeki kıyma doğramada kullanılan kesici aleti sallayarak, grubu dağıtmaya çalışıyordu. Ben orada bulduğum odunu elime aldım. Sabri Çelebi’yi içeriye çekmeye çalışıyordum. Grup yine misket atmaya devam ediyordu. Bu misketlerden bir tanesi de benim başıma isabet edince, ben elimdeki odunu gruba doğru fırlattım. Bu arada polisler geldi. Bize geri çekilmemizi söyledi. Biz de geri çekildik. Benim polise direnmem söz konusu değildir. Polislerden de kimseyi yaralamadım. Ben odunu gruba attım ancak kimsenin yaralandığını sanmıyorum. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum’’ dedi.
Sanık Şeyhmus Kırmızı da fotoğrafa aktarılmış kamera görüntülerinden olay yerindeki ekose gömlekli kişinin kendisi olduğunu teşhis etti.

“SABRİ ÇELEBİ’DEN ŞİKAYETÇİYİM”
Mahkeme duruşmada bulunan müştekilere olay gününü anlatmalarını istedi. Müşteki Kaan Polat olay günü akşam saat 18.30 sıralarında olayın gerçekleştiğini söyleyerek, “4-5 kişilik bir grup elinde kesici alet ve sopalarla Lamartin Caddesi’ne geldi. Sabri Çelebi elindeki kesici aletle bana saldırdı ve vurdu. Önce başıma vurdu, başımda baret vardı, daha sonra daha aşağı doğru yüzüme vurdu. Vurduğu darbe şah damarımın 2 santimetre üstüne geldi ve yaralandı. Yara izi hala yüzümde vardır. Darbenin şiddetiyle yere düştüm. Olay anında diğer sanıkların olay yerinde olup olmadıklarını iddia edemiyorum. Bana saldıran ve yaralayan Sabri Çelebi’den şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum. Davaya katılmak istiyorum’’ dedi.

“VURMASINLAR DİYE ENGELİMİ GÖSTERDİM AMA VURDULAR”
Müşteki Seyfettin Efe ise olay günü 5-6 kişilik bir grubun kendilerine saldırdığını ifade ederek, “Bir kişinin elinde döner bıçağı vardı. Olaydan önce biber gazı atılmıştı. Bu nedenle ortamdaki görüntü bulanıktı. Elinde döner bıçağı olan şahıs döner bıçağını sol omuz tarafımdan bana savurdu. Döner bıçağını bana savurmadan önce vurmasın diye engelli olan sağ kolumu gösterdim ama yine de vurdu. Sağ kolumdan yüzde 57 oranında engelliyim. Bende kendimi korumak için elimi döner bıçağının geldiği yöne siper yaptım. Elimin bir kaç yerinden yaralandım. Birisi derindir. Bu arada bir şahıs da iki eliyle tuttuğu fırın odununu bütün gücü ile benim sırtıma vurdu. Bu nedenle yaralandım. Beni yaralayan şahısların huzurdaki sanıklar olup olmadıklarını teşhis edemiyorum. Zira net göremedim. Beni yaralayan şahıslardan şikayetçiyim. Davaya katılmak istiyorum" diye konuştu.
İfadelerden sonra söz alan müşteki avukatı Hacer Yılmaz mahkemenin görevsizlik kararı vermesini istedi. Avukat Haver Yılmaz, “Zira suç ağır cezalıktır. Sanıklardan Murat Ertik adresini doğru belirtmemiştir. Bu nedenle kaçma şüphesi vardır. Murat Ertik ve Sabri Çelebi’nin tutuklanmasını talep ediyorum. Olay yerinde keşif yapılmasını talep ediyorum" şeklindeki taleplerini mahkemeye iletti.
Talepleri değerlendiren mahkeme müştekiler Kaan Polat ve Seyfettin Efe’nin suçtan zarar görmesi nedeniyle duruşmalara katılmasına karar vererek görevsizlik ve keşif talebinin daha sonra değerlendirilmesine hükmetti.
Sabri Çelebi ve Murat Ertik’in tutuklanması talebini reddeden mahkeme müşteki Kaan Polat’ın yüzündeki yara iziyle ilgili Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasına karar verdi.
Mahkeme duruşmaya gelmeyen müşteki Kayhan Şahan hakkında zorla getirilme kararı çıkararak duruşmayı erteledi.
(İHA)