BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,21
HABER /  GÜNCEL

Yolsuzluk operasyonuna iki yeni savcı

İstanbul'da düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında iki yeni savcı daha atandı.

Abone ol

İSTANBUL'da dün sabah yapılan "rüşvet ve yolsuzluk” operasyonu gündeme bomba gibi düştü. Operasyon kapsamında 28 adrese yapılan baskınlarda 52 kişi gözaltına alındı.

İşadamları Ali Ağaoğlu ve Reza Zarrab, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in yanı sıra üç bakanın oğlu da emniyete götürülmüştü.

Operasyon, Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün talimatıyla başlamıştı. Soruşturmayı İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Celal Kara yönetiyor.

Soruşturmayla ilgili yeni bir haber daha geldi. Soruşturmaya bu sabah iki yeni savcı daha atandı.

BAKAN AÇIKLADI: EL ÇEKTİRME YOK

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili medyada ve sosyal paylaşım sitelerinde yer alan iddialara yanıt verdi. Ergin, savcılarla ilgili el çektirme gibi bir durum olmadığını söyledi.

Rüşvet operasyonuyla ilgili olarak savcıların görevden alınmasıyla ilgili Adalet Bakanı, 'El çektirme söz konusu değil. Herkes şu anda kendi işinmi yapıyor' dedi.

BAŞBAKAN'LA GÖRÜŞECEK Mİ?

Bir gazetecinin “Başbakan Erdoğan ile bir görüşmeniz olacak mı?” sorusuna Ergin, “Elbette olacak, mümkün olursa. Bizim şu anda Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nda Hüseyin Çelik Bey ile beraber bir toplantımız var. Dün de ifade etmiştim, onun için geldim zaten Ankara’ya. Yarın da Cumhurbaşkanı ile erkler başkanlarıyla yemek olacak. Her yıl yapılan mutat; yasama, yürütme ve yargı erkleri başkanlarının katıldığı. Bugünkü tanıtım medya toplantım ve yarınki Çankaya Köşkü’ndeki yemekten sonra mümkün olursa seçim bölgeme döneceğim" yanıtını verdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise, İstanbul’da başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin bir soru üzerine, "Adli bir süreç var" dedi.

RÜŞVET VE YOLSUZLUK OPERASYONU... KİMLER GÖZALTINDA? NEYLE SUÇLANIYORLAR? OPERASYON NASIL YAPILDI? SAVCILARA DİKKAT! İŞTE TÜM DETAYLAR...

18495.20131218103632.jpg