BIST 10.177
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.400,83
HABER /  MEDYA

Akşam yazarından cemaate belgeli cevap

Cemaat ile Hükümet arasındaki gerilimin artması ile birlikte yalan ve iftira kampanyaları da kol gezmeye başladı.

Abone ol

Akşam si yazarı Kurtuluş Tayiz, tecavüzcü suçlamasını yöneltenlere karşı, adli sicilinin temiz olduğunu gösteren sabıka kaydını köşesinde yayınladı.

Tayiz, bugün köşesinde kendisi hakkındaki bu iddalara sert bir yanıt verdi. Cemaat ve Ergenekon'un kirli bir ittifaka girdiğini savunan yazar, iftira atanlara dava açtığını yazdı. 

Türkiye'yi sarsan operasyonu ele aldığı yazısında Tayiz, cemaati iktidara karşı başlattığı siyasi savaşa yolsuzluklar üzerinden meşruiyet üretmeye çalışmakla suçladı.

Erdoğan’a karşı Ergenekon’la ittifak yolunu seçtiğini iddia eden yazara göre, zihniyet olarak iki taraf da eski Türkiye’ye ait güçler zaten, bu anlamda ittifak etmeleri şaşırtıcı değil.

İŞTE TAYİZ'İN ADALET BAKANLIĞI'NDAN VERİLEN ADLİ SİCİL ÖRNEĞİ

sicil.jpg
CEMAAT-ERGENEKON İTTİFAKI

"Askeri vesayeti kabul etmeyen Türkiye, Cemaat vesayetini asla kabul etmeyecektir" diyen Tayiz, yazısını işte bu sözlerle tamamladı:

"Cemaat (Taraf) ve Ergenekon (Oda TV) ortaklığıyla hakkımda karalama kampanyası başlatıldı.

Cemaatin sosyal medyadaki açık neferleri, gizli ordusu ise hızla bunu yaymaya başladı. Medya tava adlı internet sitesi de yalan ve iftira dolu bu kampanyanın ortağı oldu.

Sabıka dosyamda tecavüz sanığı olduğumu (tabii sadece sicilimde değil, hayatımda da olmayan bir şeyi) ortaya attılar. Bu iğrenç suçlamayı yapan Taraf, Oda TV ve Medya Tava hakkında dava açıyorum. Olmayan paramla tuttuğum avukatım, işlemlerini tamamladıktan sonra (yarın veya sonraki gün) başvurusunu yapacak.

PKK’dan yattığım kamuoyunda zaten malum. Bunu hiç gizlemedim. Ama bu iddialar karşısında adli sicil kaydımı yayımlıyorum. Bu iftira sahiplerini de (ıslak imzalı belge olmasına da gerek yok, fotokopisi de olur) hakkımdaki bu iğrenç suçlamanın dayandığı belgeleri yayınlamaya davet ediyorum."