BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Dünya nefesini tuttu saat 21.00'i bekliyor

Dünya piyasalarının sonucunu merakla beklediği FED Toplantısı bu akşam 21.00'de yapılacak açıklamayla son bulacak.

Abone ol

Dünya piyasalarını uzun süredir meşgul eden ve merakla beklenen ABD Merkez Bankası toplantısı dün başladı ve bu akşam sona erecek. FED toplantı sonuçları ise TSİ 21.00'da yazılı olarak açıklanacak.

Toplantıdan ABD Merkez Bankası'nın ayda 85 milyar dolar tutarında yaptığı tahvil alımlarının ne zaman azaltılacağı ile ilgili bir karar çıkıp çıkmayacağı özellikle yatırımcılar tarafından yakından izleniyor. Uluslararası piyasalarda tüm dikkatler toplantıdan çıkacak sonuçlarda. Peki kararın açıklanmasına saatler kala piyasalarda durum ne?

ASYA BORSALARI FED ÖNCESİ YÜKSELDİ

Asya borsaları, bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son toplantısının kararlarını açıklamasının öncesinde, Çin hariç alış ağırlıklı seyretti. Piyasalarda, Fed'in son toplantısında alacağı kararlarda, tahvil alımlarının azaltılmasına ne zaman başlanacağına ilişkin işaret olup olmayacağı beklenirken, Asya borsaları açıklanan verilerin etkisiyle yükseldi, Çin negatif ayrıştı.

ALTINDA SON DURUM NE?

Altın, Fed'in bugünkü toplantıda varlık alımlarını azaltabileceği endişesi ile değer kaybetti. Dün 1250'ye kadar çıkan, 1246 seviyesinde dengelenen altın bugün 1232 seviyesinden işlem görüyor. Altın bu yıl içinde ise, Fed'in aylık 85 milyar dolar olan varlık alımlarını azaltacağı spekülasyonuna bağlı olarak yüzde 27 düştü.

DOLAR YÜKSELİYOR MU?

Dün sabah saatlerinde 2.02 seviyelerinde olan dolar, yolsuzluk operasyonuyla birlikte sınırlı bir yükseliş gösterdi ve 2.045 liraya yükseldi. FED toplantısının sonuçlanacağı bugüne 2.03 civarından başlayan dolar, saat 11 sularında 2.0402'den işlem görüyor.