BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç: Psikolojik bir harple karşı karşıyayız

Yolsuzluk operasyonuyla birlikte dikkatlerin çevrildiği isimler arasında yer alan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklama yaptı.

Abone ol

İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Önce Gezi'yle şimdi de bunlarla hükümetimi yıpratma çabaları açıkça görülüyor. Çok planlı psikolojik harp nitelikli, bir operasyonla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim. dedi. 

BU KADAR ALÇALABİLECEKLERİNİ DÜŞÜNMEMİŞTİK

Bazılarının bu kadar alçalabileceğini, insanların kişilik haklarına saygısızlık yapacağını gerçekten düşünememiştik. Saflığımıza verin.

Operasyonda bazı bakanların ve bakan çocuklarının, bürokratların isimlerinin geçtiği belli. Buna bir adli operasyon diyebiliriz. Bu konuda hükümetimizin görüşü 11 yıldan bu yana kesinlikle değişmemiştir. Henüz krulma aşamasındayken biz Türkiye'de siyasetin yozlaştığı bir noktadaydık. Hükümetler o dönem başarılı olamıyordu çünkü yolsuzlukla anılıyorlardı. 3 Y ile mücadele edeceğiz dedik. Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklar.. 3 seçimden bu yana bu üç konudaki çalışmaları desteklemiş ve onaylamıştır halkımız. Geldiğimizden bu yana çete ve mafya örgütleri yargının önüne çıkarılmıştır. Pek çoğu dağıtılmıştır. Suç işlemek amacıyla örgüt kuranlar da dahil yolsuzluk amacıyla ortaya çıkan birliktelikler de siyasi iradenin güçlü olması sebebi ile yakalanabilmiştir.


İşte Bülent Arınç'ın açıklamasından önemli kesimler:

Hükümet olarak dosyada neler olduğunu bilmiyoruz. Bize düşen sabırla, yargının elindeki delillerle beklemektir. Gerçekten ne var kim neyle suçlanıyor deliller yeterli midir? Bu kararı sabırla bekleyeceğiz. Sayın Başbakanımız yeri geldiğinde bu kararı açıklayacaktır. 

Soruşturmanın gizliliği esassa o gizliliği ihlal de suçtur. Soruşturma gizliliğine muhalefet ve medya uymuyor. Bu hukuk herkes için geçerlidir. Bizim beklediğimiz yargı sürecinin şeffef ve süratle gerçekleştirilmesidir. 

Haber verselerdi önlem alırlardı diyebilirsiniz. Bir operasyon yapılacaksa isimleri gizli tutabilir. Bir içişleri bakanının olanlardan sonradan haber olması neyle izah edilebilir?  

Bakanlar hakkında fezleke tanzim edileceği iddiaarın içerinde. Bunların tüm amacı hükümetimizi yıpratmaktır. Önce Gezi'yle şimdi de bunlarla hükümetimi yıpratma çabaları açıkça görülüyor. Çok planlı psikolojik harp nitelikli, bir operasyonla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim...