BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.306,06
HABER /  DÜNYA

Arınç: Kimse yolsuzluktan yana tavır almamızı beklemesin

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bugüne kadar yapılanları onurla anlatan hükümetimizin, yolsuzluktan yana tavır almasını kimse beklemesin...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bugüne kadar yapılanları onurla anlatan hükümetimizin, yolsuzluktan yana tavır almasını kimse beklemesin. Eğer bir yolsuzluk, rüşvet, kara para aklama söz konusu ise yargı en iyi şekilde aydınlatmalıdır.” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Arınç, ’yolsuzluk ve rüşvet’ iddialarıyla ilgili soruşturmaya ilişkin görüşlerinin 11 yıldır belli olduğunu ifade etti. Arınç, “Bu konuda hükümetimizin görüşü 11 yıldan bu yana kesinlikle değişmemiştir. Henüz kurulma aşamasındayken biz Türkiye’de siyasetin yozlaştığı bir noktadaydık. Hükümetler o dönem başarılı olamıyordu çünkü yolsuzlukla anılıyorlardı. 3 Y ile mücadele edeceğiz dedik. Yolsuzluk, Yoksulluk ve yasaklar. 3 seçimden bu yana bu üç konudaki çalışmaları desteklemiş ve onaylamıştır halkımız. Geldiğimizden bu yana çete ve mafya örgütleri yargının önüne çıkarılmıştır. Pek çoğu dağıtılmıştır. Suç işlemek amacıyla örgüt kuranlar da dahil yolsuzluk amacıyla ortaya çıkan birliktelikler de siyasi iradenin güçlü olması sebebi ile yakalanabilmiştir.” dedi.
Arınç konuşmasının devamında ise şunları söyledi:
“Bizim buradaki görevimiz, şudur. Siyasi irademiz güçlüdür, siyasi irademiz yolsuzluk yapanların Türkiye’de kökünü kazımak üzere dim dik ayakta durmuştur. Bugüne kadar yapılanları onurla anlatan hükümetimizin, yolsuzluktan yana tavır almasını kimse beklemesin. Eğer bir yolsuzluk, rüşvet, kara para aklama söz konusu ise yargı en iyi şekilde aydınlatmalıdır. Siyasi irade olarak yargının yanında saf tutan hükümetimiz, yargı ile yine aynı safta yer tutacaktır. Bu kişiler kim olursa olsun, hükümetimizle ne kadar iyi ilişkide olan kişiler olursa olsun bizim nazarımızda her şey nötrdür. Yargıyı engelleyecek bir çabanın içinde olmayacağız. 11 yıldır mafya ile çete ile mücadele eden bir hükümetin desteği, yine yargının arkasında olacaktır. Hükümet isimlerinin veya yakın isimlerin geçmesi bizi ilgilendirmiyor. Bir iddia varsa bu iddia en güzel şekilde ispatlanmalıdır ve ortaya çıkarılmalıdır. Başbakanımızın da hükümetimizin de tavrını takdirle karşılamak gerekir.”