BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zehir tacirlerinin hedefinde öğrenciler vardı

Üniversite öğrencisi kılığına giren emniyet güçleri, öğrencileri zehirlemek için hazırlık yapan tacirlere ani baskın düzenledi.

Abone ol

Gaziosmanpaşa'da okul önlerinde uyuşturucu satarak gençleri zehirlemeye çalışan çeteye polis operasyon düzenledi. Üniversite öğrencisi kılığındaki polis ekipleri, uyuşturucunun depolandığı binada kullanıma hazır iki kilograma yakın esrar ve çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirdi. Konuyla ilgili 9 kişi tutuklandı.

Sipahiler Caddesi ve Dobruca İlköğretim Okulu çevresinde uyuşturucu madde satıldığı ihbarını alan A Bölgesi Güven Timleri ve Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, geniş çapta soruşturma başlattı. Torbacı diye tabir edilen ve piyasaya uyuşturucu satan şahısları takibe alan ekipler, uyuşturucu simsarlarının yanına üniversite öğrencisiymiş gibi gidip daha önceden seri numaraları belirlenmiş paralarla zehir satın aldı. Uyuşturucuyu beğendiklerini ifade edip yeniden zehir getirmesini isteyen ekipler, uyuşturucunun ana deposu olan evi belirledikten sonra operasyon için start verdi.

2'si serbest bırakıldı

Alınan arama kararının ardından eve operasyon düzenleyen polisler, içime hazır 2 kilograma yakın esrar maddesi, 865 adet uyuşturucu hap ve bir adet silah ele geçirdi. Operasyon esnasında polisten kaçarken bir polisin de yaralanmasına sebep olan şahıslardan 11'i gözaltına alınırken, 9'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.