BIST 10.002
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.430,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbullu balık yemeyi özlemiş!

1 Eylül'de açılan balık sezonunun ardından evinde balık yapmaktan hoşlanmayanlar soluğu balık restoranlarında alıyor.

Abone ol

1 Eylül'de balık sezonunun açılması ve havaların soğumasıyla birlikte balık restoranlarına olan ilgi arttı.

Kırmızı et fiyatlarının artması, balıkçı esnafının yüzünü güldürdü. Son zamanlarda kırmızı et fiyatlarının sürekli artmasından dolayı dar gelirli vatandaş balığa yöneldi.

Yapılan ithalata karşın, fiyatı sürekli artan ve kilosu 30 liranın üstüne çıkan kırmızı eti almakta zorlanan ve fiyatlardan şikayetçi olan dar gelirli vatandaşlar, balık ile hem sağlıklı hem de ucuz beslenme fırsatı yakalıyor. Ayrıca balık pişirirken mutfaklarının kokmasından korkan ev hanımları, aileleriyle birlikte soluğu balık restoranlarında alıyorlar. İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan Balıkçı Kenan balık restoranını dolduran aileler, hem taze, hem de ucuz balıkları bir yandan afiyetle yiyerken, diğer
yandan da şelale ve canlı balıkların bulunduğu havuzu izlemenin mutluluğunu yaşıyorlar. Vatandaşlar balığın fiyatının ucuz olmasından dolayı aileleriyle birlikte sık sık balık restoranlarına geldiklerini ve çok memnun olduklarını belirtirken, restoran sahibi Kenan Balcı ise balık fiyatlarının düşük seviyede seyrettiğini bundan dolayı taze balık yemek isteyen vatandaşların balık restoranlarına akın ettiğini söyleyerek, "Balık fiyatlarının durumu çok iyi, satışlarımız güzel, tercih yönünden çok sevilen bir lezzet.

Et fiyatları balığa ilgiyi arttırdı

Et fiyatlarının artması balık satışlarımızı da artırdı. Balık çeşitlerine çok fazla talep var. Vatandaşlarımız bir kilo kırmızı et parasına ailecek balık yiyebiliyor. Bu da vatandaşları ve bizi memnun ediyor" şeklinde konuştu.
Son aylarda balığın büyük oranda rağbet gördüğünü ve bundan da büyük memnuniyet duyduğunu belirten Balcı ayrıca masaların tamamının dolmasından dolayı garsonların oldukça yorulduklarını ve talebi karşılamakta zorlandıklarını da söyledi.