BIST 10.172
DOLAR 32,30
EURO 35,01
ALTIN 2.455,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gümüşhane'de dağcılığa ilgi artıyor

Bir zamanlar “Dağların Avucundaki Kent” sloganı ile tanıtımı yapılan Gümüşhane’de dağcılık ve yürüyüş sporuna olan ilgi her geçen gün artıyor

Abone ol

İldeki tabiat parklarından birisi olan “Artabel Gölleri Tabiat Parkı” doğa ve sporseverlerin akınına uğruyor.

Gümüşhane Süleymaniye Kayak, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (GÜSKA) sporcularından oluşan ekip, Artabel Gölleri Tabiat Parkına yürüyüş düzenledi.

Kulüp üyesi 14 sporcunun katıldığı ve çadırlı kamp kurarak 2 gün süren yürüyüş programına bazı sporcuların çocukları da katıldı. 3 bin 331 metre rakımlı Abdalmusa Tepesini de içerisinde barındıran parktan hem gün doğumunu hem de günbatımını izlemenin tadını çıkaran sporcular sonbahar aylarının soğuk yüzünü gösterdiği bu günlerde soğuğa aldırış etmeden etkinliklerini tamamladılar.

Kulüp başkanı Muammer Gürmen, zengin flora, fauna ve doğal güzelliklerle dolu Gümüşhane kırsalında hemen her hafta sonu gerçekleştirilen yürüyüş ve tırmanışlarla hem doğayı keşfedip hem de dağcılık sporunun gelişmesi için çaba gösteren herkese teşekkür etti.
Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında bulunan Artabel Gölleri Tabiat Parkı 1998 yılında Türkiye’de ilk ilan edilen tabiat parklarından birisi. 5 bin 859 hektarlık bölgede 18 krater göl ve çeşitli mini şelaleler bulunuyor. Zengin florası ve doğal güzellikleri ile yıl içerisinde çok sayıda bilim adamı ve turistin gezdiği yöre, Gümüşhanede ki dağcılarında gözde mekanlarından birisi.