BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.445,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'da 7 bin kişiye kuduz aşısı yapıldı

Dr. Kemik, ülkede kuduzu insanlara en çok bulaştıran hayvanların başıboş köpekler olduğunu kaydetti.

Abone ol

 Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Adana’da geçen yıl 7 bin kişiye kuduz aşısı yapıldığını belirterek, kuduzun insanlar dahil bütün sıcakkanlı memelilerde görülebilen, beyine yerleşerek felçlere yol açan ve ölümle sonuçlanan bir virüs hastalığı olduğunu söyledi.

Dr. Kemik, 28 Eylül "Dünya Kuduz Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, Adana Numune Eğitim ve Araştırma, Adana Devlet, Adana Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastaneleri ile ilçe hastanelerin tümünde kuduz aşısı yapıldığını belirterek, ülkede kuduzu insanlara en çok bulaştıran hayvanların başıboş köpekler olduğunu kaydetti.

2009 yılında 4 bin 883’ü köpek, 2 bin 107’si kedi, 31’i vahşi hayvan olmak üzere toplam 7 bin 106 kişinin şüpheli temas sonucu sağlık kuruluşlarına başvurduğunu ve kuduz aşısı uygulandığını vurgulayan Kemik, "Kuduz insanlar dahil bütün sıcakkanlı memelilerde görülebilen, beyine yerleşerek felçlere yol açan ve ölümle sonuçlanan bir virüs hastalığıdır. Ülkemizde kurt, tilki, çakal, yaban kedisi, kokarca ve gelincik gibi vahşi hayvanlarla; köpek, kedi, sığır, koyun, keçi ve at gibi evcil hayvanlar hastalığa yakalanabilen hayvanlardır" dedi.