BIST 9.975
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.435,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Siz hiç düğme koleksiyonu gördünüz mü?

Türkiye'nin tek düğme koleksiyonu Bursa'da görücüye çıktı. Tenzile Güler'in hazırladığı serginin açılışı sade bir törenle gerçekleştirildi.

Abone ol

Ördekli Kültür Merkezi'nde sergilenen binlerce düğmenin içinde Eski Başbakan Bülent Ecevit ve birçok meşhur ismin düğmesi bulunuyor.

Özellikle bayanların ilgi gösterdiği serginin açılışı Bursa Eski Milletvekili Faruk Arabacıoğlu tarafından yapıldı. Arabacıoğlu, ''Biz kültürümüzle var olan bir toplumuz. Tenzile hanım açtığı bu sergiyle kültürümüzün bugüne taşınmasına katkı sağlamıştır'' diye konuştu.

Düğme koleksiyonunu aile içinde kuşaktan kuşağa aktardıklarını söyleyen Tenzile Güler, şunları söyledi: ''Koleksiyon, düğme ustası dedemiz tarafından 1922 yılında başlatıldı. Dedemden sonra ağabeyim ilgilendi. Ondan sonra da ailemiz içinde görev haline gelen bu koleksiyonu ben devraldım. Koleksiyonu genişletmeye devam ediyorum yeni düğmeler katmaya devam edeceğim. Bu konuda Türkiye'deki tanınmış simalardan destek bekliyorum.''

Koleksiyonunda dünyanın pek çok meşhur insanının düğmelerinin yer aldığına dikkat çeken Güler, eski başbakan Bülent Ecevit'in düğmesini de koleksiyonuna kattığını söyledi. Güler, Türkiye'de bu alana ilgi gösterilmediğinden yakınarak Avrupa'da Osmanlı'ya ait bir çok düğme sergilendiğine dikkat çekti. Kendisinden sonra bu koleksiyonu torununun devralacağını söyleyen Tenzile Güler, ''Kültürümüzü yansıtan bu düğmeleri görmek isteyenleri 1 Ekim'e kadar açık olacak sergime bekliyorum'' dedi.