BIST 8.728
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.240,72
HABER /  GÜNCEL

Zamanı gelince Öcalan'ın kapısı çalınacak ve...

Abdullah Öcalan neden PKK'ya çağrı yapmıyor sorusunun yanıtı Milliyet yazarı Melih Aşık'tan geldi. İşte iddialara göre Öcalan planı!

Abone ol

Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, PKK'nın artan saldırılarına, TSK'nın operasyonlarına ve gelen şehit haberlerine karşın Abdullah Öcalan'ın sessiz kalma nedenini irdeledi.

"Öcalan kartı" başlıklı bugünkü yazısında Melik Aşık, Öcalan'ın çağrı yapması için "Toplumun 'akan kan dursun da ne pahasına durursa dursun' kıvamına gelmesi bekleniyor" diye yazdı.  

Aşık yazısının devamında ise, "Zamanı gelince Apo'nun kapısı çalınacak. Bu zafiyet ve ödenecek pahalı bedel de kuşkunuz olmasın zafer diye yutturulacak" diye yazdı.

Melih Aşık'ın yazısı şöyle:

"Terörün tırmanarak sürmesi ülkede öfke ve üzüntüyü artırırken bir yandan da "Öcalan neden devreye sokulmuyor?" merakı daha sık dile getiriliyor.
Gazeteci Müyesser Yıldız diyor ki:

- Son katliamlarla istenen, beklenen, hedeflenen belki tam da bu; en umulmadık çevrelerin bile, "Kurtar bizi Öcalan" demesini sağlamak olmasın?
Temmuz ortalarında bir televizyon programında HDP Lideri Selahattin Demirtaş'a neden silah bırakma çağrısı yapmadıkları soruluyor.

Yanıtı: "Bizim çağrımıza kalmış olsa sabah kalkar akşama kadar çağrı yaparım. Çağrıyla olacak iş değil. Buradan çağrı yapıyorum PKK kesinlikle Türkiye'ye karşı silah bırakmalıdır.
Ama benim çağrım çözüm değil ki... Kim yaparsa bırakacak, Abdullah Öcalan... O da hangi şartlarda yapacağını açıkladı."

Demirtaş bir başka konuşmasında şunu söylüyor: "Neden silahlar konuşuyor, niye ölüyor bu insanlar, kimin için ölüyor? Toplum barış istiyor. Barış noktasında iyi bir aşamaya gelmişken, neden müzakere masası devrildi?"

Öcalan'ın barış çağrısı yapması için en azından Dolmabahçe mutabakatının ısıtılıp yeniden masaya konması gerek. Onun ötesinde Öcalan'ın özgürleşmesi dahil ne gibi yeni talepler olacaK bilmiyoruz. Şimdilik toplumun "Akan kan dursun da ne pahasına durursa dursun" kıvamına gelmesi bekleniyor. Zamanı gelince Apo'nun kapısı çalınacak. Bu zafiyet ve ödenecek pahalı bedel de kuşkunuz olmasın zafer diye yutturulacak.