BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
HABER /  GÜNCEL

Suriye'den Türkiye'ye ateş açıldı: Bir asker hayatını kaybetti

Reyhanlı'da sınır nöbeti tutan bir asker, Suriye tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi. Bölge, Özgür Suriye Ordusu'na bağlı grupların kontrolünde. Hatay Valiliği, "Ateşe misliyle karşılık verildiğini" açıkladı.

Abone ol

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde sınırda nöbet tutan bir asker, Suriye tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

Ateşin açıldığı bölge, muhaliflerin oluşturduğu Özgür Suriye Ordusu'na bağlı grupların kontrolünde.

Hatay Valiliği, olayın TSİ 02.00'de Cilvegözü Piyade Hudut Karakolu yakınlarında meydana geldiğini açıkladı. Açıklamada, "angajman kuralları gereği merminin geldiği tarafa misliyle karşılık verildiği" belirtildi:

"Suriye tarafında bir görüntü alındığına dair bilginin karakola bildirilmesinin ardından bölgeye intikal eden karakol komutanı yanındaki görevli personele mevzi aldırarak bir er ile beraber bölgeyi taramak üzere devriye görevi icra ederken, bir el silah sesi duyulmuş ve Piyade Er Gökhan Çakır yaralanmıştır [...] Olay yerine çağırılan ambulans ile yaralı Gökhan Çakır Antakya Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Piyade Er Gökhan Çakır, kurtarılamayarak şehit olmuştur."

İlk olay değil

sınırın Suriye tarafından açılan ateş sonucu bir asker hayatını kaybetmişti.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırının IŞİD kontrolündeki bölgeden düğzenlendiği ifade edilmiş ve karşılık verildiği belirtilmişti.