BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,27
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep, Slovenya turizm fuarında

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, Slovenya'nın en önemli fuarlarından olan 48. Turizm, Ticaret ve El Sanatları fuarına katıldı.

Abone ol

GAZİANTEP, Kardeş Şehir Celje'de düzenlenen ve Celje belediyesinin ev sahipliğindeki fuara katılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentin kültür, sanat, tarih, ticaret ve yöre ürünlerini tanıtma fırsatı buldu.

38 ülkeden 950 firmanın katılımcı olarak boy gösterdiği ve binlerce kişinin katılımı ile açılışı yapılan fuarda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi turizmcileri ve ziyaretçileri kendi standında ağırladı.

Büyükşehir Belediyesi standına ilk gün birçok yabancı turizm sektörü temsilcisi yoğun ilgi gösterdi.
Fuarın açılışına Slovenya Başbakanı Miro Cerar, Kardeş Şehir Celje Belediye Başkanı Bojan Srot ve üst düzey yetkililer katılırken, Gaziantep'i temsilen Gaziantep'in Slovenya Fahri Konsolosu Mizyal Karabiber ve Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Serdar Tolay da hazır bulundu.

SLOVENYA BAŞBAKANI CERAR: BUGÜN'DEN SONRA GAZİANTEP'İ MERAK EDİYORUM

Türkiye'den sadece Gaziantep'in katıldığı fuarda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi standı Slovenya Başbakanı Miro Cerar tarafından ziyaret edildi. Stantta bir süre kalan Başbakan Cerar, Gaziantep baklavası ve fıstığını tattı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi heyetini temsil eden Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Serdar Tolay, Slovenya Başbakanı Miro Cerar'a Gaziantep ile ilgili bilgi verdi. Gaziantep'i merak eden ve Türkiye ziyaretinde mutlaka Celje ile kardeş olan Gaziantep'i ziyaret etmek istediğini belirtti.

Celje Belediye Başkanı Bojan Srot ise, fuar açılış toplantısı öncesinde Slovenya Başbakanı ve 38 ülke temsilcisinin hazır bulunduğu topluluğa hitap ederek kardeş şehir Gaziantep'i dünyaya örnek gösterdi.
Gaziantep'i övgü dolu sözlerle tanıtan Celje Belediye Başkanı Bojan Srot, "Dikkatinizi özellikle 2 milyon kadar ciddi bir nüfusa sahip olan, Celje'nin kardeş şehri Gaziantep'e çekmek isterim. Kendilerine buraya geldiklerinden dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Altyapı anlamında oldukça gelişmiş ve bölgesinin öncü ekonomisine sahip olan Gaziantep, aynı zamanda kültürel mirasına oldukça iyi sahip çıkmaktadır. Bu kapsamda kendilerini rol model olarak almaktayız. Bu hususların haricinde Suriyeli mülteciler anlamında göstermekte oldukları tutum ve davranışlar ile uluslararası topluma insanlık dersi vermektedir. Yarın Gaziantepli ustalar tarafından yapılarak şehrimiz Celje'ye hediye edilen replika mozaik eserinin açılış töreni için herkesi o meydana davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Turizmcileri ve ziyaretçileri stantta ağırlayan Gaziantep heyeti konuklara baklava ve Antep fıstığı ikramında bulundu. Fıstık ve baklava ikramının yanı sıra Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca broşürler ve kitapçıklar, Gaziantep'i tanıtan film DVD'si, dergi ve Çingene Kız simgeli metal kartvizitlikler ziyaretçilere hediye edildi.

Gaziantep'ten giden mozaik ustaları Celje kenti caddelerinden birinde yapmış oldukları 8 metre uzunluğundaki mozaik eser ile kardeş şehir dayanışmasına katkıda bulundular.

13 Eylül'e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak olan 48. Turizm, Ticaret ve El Sanatları fuarına yaklaşık 150 bin kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor.