BIST 10.008
DOLAR 32,27
EURO 34,67
ALTIN 2.436,01
HABER /  GÜNCEL

Zahid Akman kendini savundu

İki Kurul üyesi tarafından kendilerine saldırıda bulunduğu ileri sürülen; RTÜK eski Başkanı, “Asıl onlar saldırgan” dedi.

Abone ol



İNTERNETHABER
ANKARA-
RTÜK eski Başkanı Zahid Akman, kendini savundu. Cuma günü yapılan Kurul toplantısında iki RTÜK üyesinin üzerine yürüdüğü ve fiili saldırıda bulunduğu iddialarına yanıt verdi. Akman, tahrik edildiğini ve asıl kendisine hakaret edildiğini belirtti. Ceket çıkartma ve üye Mehmet Dadak'ın üzerine yürüme konularına değinmeyen Akman, bu iki üye hakkında yasal yollara başvuracağını söyledi. Akman, asıl kendisinden özür dilenmesi gerektiğini de belirtti. 

İSİMLERİNİ ANMADI
Akman, yazılı açıklamasında; basında ‘tek taraflı ve kaynağı tarafından saptırılmış’ haberler yer aldığını ileri sürerek, “RTÜK toplantısında isimleri malum iki RTÜK üyesine hakaret ettiğim ve üzerine yürüdüğüm iddia edilmiştir. Gerçeği yansıtmayan bu iddialara karşı açıklama yapma gereği doğmuştur” dedi. Akman açıklamasında şunları söyledi:

ÖYLE OLMADI
“Olayların medyaya yansıtıldığı gibi olmadığını en iyi bilen kişiler yine bu iddialardın sahibi bu iki üyedir. Toplantı sırasındaki üslupları, sözleri ve tavırları sebebi ile şahsımdan özür dilemesi gereken bu iki üye; şahsımdan özür dilemedikleri gibi aradan dört gün geçtikten sonra Uluslararası Telekomünikasyon Birliği tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Telekomünikasyon ve Medya Stratejileri’nin tartışıldığı toplantı için yurt dışında bulunduğum sırada bu durumu fırsat bilerek ve olayları çarpıtarak medyaya yansıtmaları ve mağdur rolünü oynamaları doğrusu beni hiç şaşırtmamıştır.”

ÖZÜR DİLEMELİLER
Akman, daha önce de RTÜK toplantılarının çarpıtılarak basına servis edildiğini ileri sürdü ve “Şahsımın ve diğer üye arkadaşlarımızın kimlere ve nerelere jurnallendiği, Ergenekon iddianamesinde de yer aldığı üzere bazı kişilerle yapılan özel görüşmelerde şahsıma ve diğer arkadaşlarıma nasıl hakaretler edildiği ve bu nedenle özür dilemek zorunda kaldıkları kamuoyu tarafından daha henüz unutulmamıştır ve de unutulmayacaktır” dedi.

YARGIYA GİDECEĞİMİ ÖĞRENDİLER
“Bu iki üye; şahsıma hakaretten dolayı haklarında yasal yollara başvuracağımı öğrendikten sonra, mağdur rolünü oynamak için mi bu olayı basınla paylaştılar yoksa mağdur olduklarını dört gün sonra mı fark ettiler?” diye soran Akman olayı kendi cephesinden anlattı:

SADECE ‘SÖZÜMÜ KESMEYİN’ DEMİŞ
“Olayın aslı ise özetle şu şekildedir: RTÜK toplantılarında her üyenin toplantıda söz alması ve görüşünü bildirmesi yasal hakkıdır. Bu iki üye; bu yasal hakkımı engelleyince kendilerine sözümü kesmemelerini hatırlattım. Ama kendilerinden başka bir kişiye veya anlayışa tahammülü olmayan bu iki üye; olayı çarpıtarak medyaya servis etmişlerdir.

Hakaret etmeyi ve kabalığı benimle ilişkilendirmek –özellikle de bu iki üye tarafından bunun yapılması– asgari ifade ile saygısızlıktır. Ancak şu da bir gerçektir; anılan toplantıda bu iki üye bu eylemleri fazlasıyla yapmışlardır.

ÖZÜR BEKLİYOR
Olayda özür dilemesi gereken kişiler; bu iki üyedir. Bu iki üyeyi; mağdur rolünü oynamayı bırakıp şahsımdan ve yanıltmış oldukları kamuoyundan özür dilemeye davet ediyorum.”