BIST 9.993
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,38
HABER /  GÜNCEL

Bugün Çocuk Günü ama onlar okula gidemedi

Kan davası yüzünden 47 çocuk, bugün de okula gidemedi. Töre korkusu... Çocuklar Bilge köyündeki gibi katliama tanık olmaktan korkuyorlar.

Abone ol

Bugün Dünya Çocuk Günü'ydü... Van'ın Muradiye ilçesinde 47 çocuğun da günüydü bugün..

Ama onlar için bugünün korkuyla geçen günlerden farkı yoktu. 47 çocuk bugün de okuluna gidemedi.

Korkunun sebebine gelince... İki aile arasında 3 ay önce başlayan ve arazi kavgası yüzünden çıkan kan davası...

ÇOCUKLARIMIZI OKULA GÖNDEREMİYORUZ

Köylülerden Mikail Avcı, kan davalı oldukları tarafın 12 köyü ve köy korucularının bulunduğunu; çocuklarının evlerinin yakınındaki okula gidemediğini, devletten acil yardım beklediklerini anlatıyor.

BİLGE KÖYÜNDEKİ GİBİ KATLİAM YAŞAMAKTAN KORKUYORLAR

[PAGE]

BİLGE KÖYÜ GİBİ OLMAYALIM DİYE NÖBET TUTUYORUZ

Köylüler korkulu bekleyişi şöyle anlatıyor: ''Adamları ölen Hasar ailesi tarafı aşiret. Tüm çabalarımıza rağmen barışmıyorlar. Ne yapalım ille her iki taraftan adam mı ölsün? Biz barış olmasını istiyoruz. Bilge köyü gibi katliam olmasından korkuyoruz. Evimizde esir hayatı yaşıyoruz. Emniyet mensupları gece evimizde nöbet tutuyor.''

3 YILDIR EVİMDEN ÇIKAMADIM ESİR HAYATI YAŞIYORUM

İzzet Avcı da devlet memuru olduğu halde 3 aydır evinden çıkamadığını ve işe gidemediğini belirterek, kan davalı oldukları tarafın kendilerine esir hayatı yaşattığını savundu.

Avcı,''Türkiye'de herkes bize yardım etsin, barış olsun. Hiçbirimiz kötülük yaşanmasını istemiyoruz'' dedi.

BİZ OKUMAK İSTİYORUZ DEVLET BİZİ BU KORKUDAN KURTARSIN

[PAGE]


Lise 2. sınıf öğrencisi Yağmur Avcı da devlet büyüklerine seslenerek, ''Biz korkuyoruz. Okumak istiyoruz. Devletimiz bizi bu korkudan kurtarsın. Okula gitmemiz için yardım etsin'' diye konuştu.




KAYMAKAMLIK BARIŞ TOPLANTISI DÜZENLEDİ AMA..

Bu arada, Muradiye Kaymakamı Metin Esen ve ilçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Akif Yorulmaz, barış için ilçenin ileri gelenleriyle toplantı yaptı.

Hasar ailesinin kabul etmesi durumunda ilçenin ileri gelenleri bu gece aileyi ziyaret ederek, barış talebinde bulunacak.

Avcı ve Hasar aileleri arasında 16 Temmuzda Muradiye'nin Kırgamış Yaylası'nda arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıkmış, Ecevit Hasar ölmüş, Kemal Hasar ile Hediye Avcı yaralanmıştı.