BIST 9.990
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.438,49
HABER /  POLİTİKA

Kevin yüzünden birbirlerine düştüler

Edibe Sözen'in 'Kevin açılıma destek veriyor' dedi. Oktay Vural Kevın'ı arayıp sordu ve 'yok öyle bir şey' dedi. Sözen yeniden konuştu.

Abone ol

MHP Grup Başkan vekili Edibe Sözen'in yaptığı açıklamanın ardına düşmüş ve Kevin Costner'ın menejerini arayarak "gerçekten açılıma destek verip vermediğini" sormuştu. Vural'a göre Costner'ın Türkiye'nin iç politikasıyla ilgili fikir beyan etmesi söz konusu olmamış.

Bunun üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen bir kez daha söz almak zorunda kaldı ve Kevin Costner ile ilgili polemiklere yanıt verdi:

KEVİN COSTNER BİZİ ARADI, ONLAR KEVİN COSTNER'İ ARADI! ARAMIZDAKİ FARK BU

"15 Eylül'de bizi aramışlardı. Demokratik açılım konusuna ilişkin ne tür veriler verebileceğimizi belirtmişlerdir. Bize ulaşan onlar. Aramızdaki fark bu. Biz Oktay Vural gibi ABD'yi arayıp da bir bilgi temin etmedik. Hangi ülkeden olursa olsun Türkiye'ye olan ilgi bizim için çok önemli. Türkiye'nin dönüşümünü görmeleri için çok önemli. Siz artistliğinizi yapın demişti, bugün yere göğe koyamıyor sanatçıyı. Sanatçıya değer verme konusunda mesafe katettiler. Her meslek, her insan ayrı değerlidir. Sanatçılar bizim değerimizi sunanlardır. Ayrıca bütün sanatçılara da açığız. Konu demokratik açılım konusu. Türkiye'de zenginleştirilmesine yönelik çalışmalarımız bu. Vural buna demokratik açılım değil diyor. Demokratik açılım insan hakları vurgusunu güçlendiren bir süreçtir. Bu süreç devam edecektir. Bizim kavramlarımızın içinde alçaklık, ihanet yoktur. Biz Türkiye'nin geleceğini daha farklı kavramlarla ifade etmek istiyoruz."