BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,61
ALTIN 2.391,22
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YURTKUR öğrencilerin gözdesi

YURTKUR öğrencilerin gözdesi oldu. Güvenli ve ucuz barınma imkanı sağlanan yurtlarda boş yer kalmadı..

Abone ol

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı (YURTKUR) yurtlarda otel standartlarında hizmet verilmeye başlanması, huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla doluluk oranı yüzde yüze yaklaştı.

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 78 il ve 79 ilçede bulunan 219 yurtta toplam 200 bin 942 yatak kapasitesiyle öğrencilere hizmet verdiklerini söyledi. Yurtlardaki doluluk oranının kız öğrencilerde yüzde 95'e, erkek öğrencilerde ise yüzde 91'e ulaştığını belirten Albayrak, şunları ifade etti:

''Son iki yılda yaptırılan 45 yurt ve blokta öğrencilere otel standardında hizmet sunmaya başladık. Yeni yurtlarda ranzadan ahşap karyolalı sisteme geçtik. Odalara çalışma masası, televizyon, buzdolabı da koyduk. Ayrıca özürlü öğrencilerin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri bir ortam sağladık.

Eski yurtlarda 8 ve 10 kişilik olan odalar, yeni yurtlarımızda 1, 2, 3 ve 4'er kişilik şeklinde dizayn edildi. Yurtlarımızın tamamında hizmet kalitesinin artması, huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla öğrencilerden gelen talepte büyük artış kaydettik. Son verilere göre doluluk oranı kız öğrencilerde yüzde 95, erkek öğrencilerde ise yüzde 91 oldu. Doluluk oranı 4 yıl önceyle karşılaştırdığımızda kız öğrencilerde yüzde 14'lük, erkek öğrencilerde de yüzde 12'lik bir artış olmuştur.

ÖĞRENCİLERE GÜNLÜK 3 YTL BESLENME YARDIMI

2006 yılında ilk kez öğrencileri sabah kahvaltısı yardımı başlattıkları hatırlatan Albayrak, ''Öğrencilere 1.20 YTL'si sabah kahvaltısı, 1.80 YTL'si de akşam yemeği olmak üzere günlük 3 YTL beslenme yardımı yapıyoruz. Geçen yıla oranla yaptığımız yardımda yüzde 500'lük bir artış sağlandı. Halen yurtlarımızda barınma ücreti 66 YTL'dir. Beslenme yardımını göz önünde bulundurduğumuzda, öğrencilerimizin yurtlarda ücretsiz olarak kaldıkları görülmektedir'' diye konuştu.