BIST 10.044
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.399,61
HABER /  GÜNCEL

Suriyede ortak PKK operasyonu

Türkiye, PKK'ya karşı Suriye'de 'nokta operasyonu' düzenledi. Teröristin itirafları ile PKK'lı grup çökertildi.

Abone ol

Türkiye, PKK'ya karşı Suriye'de 'nokta operasyonu' düzenledi. İki ülkenin ortak operasyonunda terör örgütünün Suriye sorumlusu 'Cudi' kod adlı Sadık Aslan ve 6 PKK'lı yakalandı. Türkiye Suriye'de tutuklu bulunan Sadık Arslan'ın iadesini isteyecek.

Gizli operasyon geçen ay gerçekleştirildi. Operasyonun, Türkiye'de yakalanan PKK'nın Suriye lojistik sorumlusu Mustafa Taş'ın verdiği bilgiler doğrultusunda başlatıldığı öğrenildi.

13 yıl boyunca yurtdışında da PKK adına silahlı faaliyetlerde bulunan ve Suriye'den Türkiye'ye 10 kilo C-4 patlayıcı ile 6 bombacının geçişini sağladığını itiraf eden Taş, 4 günlük özel izinle cezaevinden çıkarılarak Suriye'ye götürüldü.

Türkiye- Suriye güvenlik komisyonunun gizli toplantısında bölgedeki sığınak, hücre evler ve patlayıcıların yerleri tespit edildi.
Mustafa Taş'ın gösterdiği arazide Türkiye'ye sokulmak üzere hazırlanmış silah ve mühimmatların yanı sıra 12 kilo C-4 patlayıcı ele geçirildi.
Üç eve yapılan baskınlarda terör örgütünün Suriye sorumlusu Sadık Aslan ile birlikte 6 Suriyeli PKK üyesi yakalandı. Sadık Aslan, bu ülkede gerçekleştirdiği eylemler sebebiyle Türk yetkililere teslim edilmedi.