BIST 10.125
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.412,23
HABER /  GÜNCEL

Tiyatroculara dizi yasağı kalkıyor

Devet tiyatrolarında oynayan sanatçıların dizilerde oynamasına engel olan yasada düzenlemeye gidiliyor.

Abone ol

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdür Vekili Mine Acar, bir süredir tartışma konusu olan tiyatrocuların dizilerde rol alması konusunda yasal düzenleme hazırlığında olduklarını bildirdi.

Acar, ''Yasal düzenleme yapılıncaya kadar 657 sayılı kanunun ek 21. maddesi ile Bakanlık müşavirliğinden alacağımız görüş doğrultusunda geçici olarak bu izinleri vermeye devam edeceğiz'' dedi.

Mine Acar, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, DT Görev ve Çalışma Yönergesi'nin Danıştay tarafından yürütmesinin durdurulmasının ardından dizilerde rol alan DT sanatçılarıyla ilgili de bazı konuların tartışıldığını hatırlattı. Acar, sanatçıların bu tür sıkıntıları ileride de yaşamamaları için 5441 sayılı Devlet Tiyatrosu Kuruluş Hakkında Kanun'un 19. maddesinde bir değişiklik yoluna gitmeye hazırlandıklarını söyledi.

Acar, yapılması planlanan değişikliği şöyle aktardı: ''Biz teklifimizi yaptık, Bakanlık da bunu onayladı. Böylece artık dizilerde çalışmalarını tümüyle yasallaştırmış olacağız. Genel müdürlükten izin almak ve asli görevlerini aksatmamak koşuluyla çalışabilecekler, ileride de herhangi bir sorun yaşamayacaklar. Yasal düzenleme yapılıncaya kadar da 657 sayılı kanunun ek 21. maddesi ile Bakanlık müşavirliğinden alacağımız görüş doğrultusunda geçici olarak bu izinleri vermeye devam edeceğiz. Ancak yaptığımız, ileriye de yönelik olarak bu çalışmalarının, izinlerinin yasallaşmasını sağlamaktır.''