BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,61
ALTIN 2.391,22
HABER /  SPOR

Alex gol krallığına koşuyor

Bu sezon attığı gollerle Fenerbahçe2nin liderliğinde büyük pay sah,ibi olan Alex gol krallığına koşar adım gidiyor.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de bu sezon attığı gollerle Fenerbahçe'nin liderliğinde büyük pay sahibi olan Brezilyalı yıldız Alex de Souza, gol krallığına koşuyor.

Brezilyalı futbolcu, forvet oyuncusu olmamasına rağmen bu sezon attığı gollerle gol krallığında zirveye çıktı.

Ligde geçen hafta yapılan Ankaraspor maçında topuğuyla şık bir gol atan Alex, ligde attığı gol sayısını 16'ya çıkararak, gol krallığında en yakın rakibi Galatasaraylı Ümit Karan ile arasındaki farkı 4'e çıkardı.

Alex'in gol krallığındaki rakipleri 26. haftada gol atamayınca, Brezilyalı futbolcu ligde son 8 haftaya girilirken gol krallığında önemli bir avantaj elde etti.

Gol krallığında Galatasaraylı Ümit Karan 12, Kayserisporlu Gökhan Ünal, Beşiktaşlı Bobo, Gençlerbirliği'nden Okan Öztürk, Galatasaray'dan Sasa İliç ve Trabzonspor'dan Umut Bulut'un 10'ar golü bulunuyor.

Brezilyalı yıldız, ligde kalan 8 haftada da gol krallığında zirveyi bırakmaz ve gol krallığına ulaşırsa, Fenerbahçe'nin "gol krallığı" hasretine de son verecek.

Ligde 12 yıldır gol kralı çıkaramayan sarı-lacivertlilerin 100. kuruluş yılında Alex, gol krallığına ulaşarak, takımına bir sevinç daha yaşatmayı hedefliyor.

Alex'in gol kralı olması durumunda Fenerbahçe, gol kralı sayısında Galatasaray'ı yakalayacak.

Ligin en çok gol atan toplam 32 futbolcusu, 15 ayrı takımdan çıkarken, Galatasaray, şu anda 13 kezle en çok gol kralı çıkaran takım unvanını elinde bulunduruyor.