BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,63
ALTIN 2.391,75
HABER /  GÜNCEL

Ağlama sesi hayatlarını kurtardı

Çocuklarının ağlama sesine uyanan bir kişi sobadan sızan gazla zehirlenmekte olan ailesini ölümden kurtardı.

Abone ol

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde, eşiyle birlikte sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen kişi, çocuklarının ağlama sesine uyanınca ailesinin hayatını kurtardı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Emek Mahallesi'nde oturan, sabah uyanamadığı için işe geç kaldığı öğrenilen Niyazi Karabacak, saat 08.30 sıralarında 1 ve 4 yaşlarındaki iki çocuğunun ağlama sesine uyandı.

Yatağından kalkamayınca eşi Hülya'yı uyandırmak isteyen Karabacak, tüm çabalarına rağmen eşinin uyanmaması üzerine, sobadan sızan gazdan zehirlendiklerini anlayarak güçlükle kapıya kadar çıktı.

Bu sırada düşerek yaralanan Niyazi Karabacak'ın, düştüğünü görerek yanına giden komşusu Dudu Çal, komşusunun, zehirlendiklerini söylemesi üzerine ''155 Polis İmdat'' ve ''112 Acil Yardım'' hatlarını aradıktan sonra evde ağlamaya devam eden iki çocuğu dışarı çıkardı.

Düşme sonucu başından ve ellerinden yaralanan Niyazi Karabacak ile eşi Hülya Karabacak, olay yerinde ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra Çekirge Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olay yerinde sağlık kontrolünden geçirilen ve zehirlenmedikleri belirlenen, isimleri öğrenilemeyen iki çocuk komşularına teslim edildi. Yetkililer, Hülya Karabacak'ın durumunun ağır olduğunu, eşinin ise hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdiler.