BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.388,97
HABER /  EKONOMİ

Akbanktan SMSKREDİ hizmeti

Akbank, sadece vatandaşlık numarası ile ihtiyaç kredisi almaya imkan sağlayan ''SMSKREDİ''yi hizmete sundu.

Abone ol

Akbank'tan yapılan açıklamada, bu uygulamayla bankanın soru-sorgulama ve kefil gibi prosedürleri ortadan kaldırarak kredi alımındaki kolaylığı en üst seviyeye taşıdığı bildirildi.

Açıklamaya göre, ihtiyaç kredisi başvurusu ve onayı için tüketicilerin şubeye uğramasını gerektirmeyen ''SMSKREDİ'' ile cep telefonu üzerinden 4425'e tek mesaj göndermek yeterli olacak. TC vatandaşı ve 18 yaş üzerindeki herkesin başvurabileceği ''SMSKREDİ'' için cep telefonu mesaj gönderme bölümüne kredi yazıp, vatandaşlık numarasını ekleyip, 4425'e iletmek gerekiyor.

GSM operatörü Avea veya Vodafone olan tüketiciler ise aynı şekilde oluşturdukları mesajı 0 532 444 25 25'e gönderebilirken, kredi cevabı anında tüketicilerin telefonuna SMS ile bildiriliyor.

Kredi cevabını alan tüketiciler belirlenen limit doğrultusunda nüfus cüzdanı ve T.C. kimlik numarası ile dilediği Akbank şubesinden ihtiyaç kredisini alabilecek.

Verilen bilgiye göre, ''SMSKREDİ''de maksimum limit 10 bin YTL olurken, vade 36 ay olarak belirlendi. 10.000 YTL üzerindeki kredi ve 36 ay üzerindeki vade talepleri için de Akbank şubelerine başvuru yapılabilecek.