BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  GÜNCEL

YSK, CHP'nin Ankara seçimlerine itirazını reddetti

Yüksek Seçim Kurulu, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptali için yaptığı başvuruyu reddetti. CHP, Anayasa Mahkemesi'ne başvurmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçiminin iptali için yaptığı başvuruyu oy birliğiyle reddetti.

CNN Türk’ün haberine göre CHP, ret kararı üzerine Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak. CHP’nin başvuru için bir aylık süresi var.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, YSK’nın ‘siyasi etki altında karar verdiğini’ söyledi.

CHP, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin ardından, oyların yeniden sayılması, iptal edilen oyların da tekrar değerlendirilmesi ve birleştirme tutanaklarına ilişkin yaptığı itirazlar İl Seçim Kurulu tarafından reddedilince YSK’ya başvurmuştu.

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş, YSK’ya sunduğu itiraz dilekçesinde Ankara seçimlerinde ‘tam kanunsuzluk’ olduğunu öne sürmüştü.

Başvuru öncesi yaptığı basın toplantısında Yavaş, YSK’nın seçimin yenilenmesi talebini reddetmesi durumunda da Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapacaklarını ifade etmişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, beşinci defa seçildiği başkanlık koltuğu için mazbatasını geçen hafta sonu aldı.

Hürriyet gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre YSK’nın CHP’nin talebini reddetmesi sonrası açıklama yapan Melih Gökçek, "Mansur Yavaş ABD elçisine müracaat etsin, o çözüm bulur" dedi.

Gökçek, “Bu seçimin gerçek kahramanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. İnşallah layık olmak için elimizden geleni sarf edeceğiz” diye konuştu.