BIST 9.680
DOLAR 32,42
EURO 34,45
ALTIN 2.487,99
HABER /  SEÇİM

Sürpriz bir il! Burada seçimler iptal olabilir

Kastamonu'da seçimler için MHP'nin YSK'ya yaptığı başvuru kabul edildi. İnceleme sonunda Kastamonu seçimleri iptal olabilir.

Abone ol

İNTERNET HABER (ÖZEL İÇERİK) - Kastamonu'da MHP'nin seçim sonuçlarına yaptığı itiraz Yüksek Seçim Kurulu'nda değerlendirildi.

Çıkan ara karar Kastamonu'da seçimlerin iptali yönünde kapı açtı.

MHP, Kastamonu seçimleri için YSK'ya başvurmuştu. YSK bugünkü toplantıda başvuruyu görüştü. MHP'nin iddiasına göre seçmen niteliği taşımayan 320 kişi Kastamonu'da oy kullandı.

ARA KARAR İPTAL YOLU AÇTI

Avukat Kürşat Ergün'ün başvurusu üzerine, bu iddia YSK tarafından gerçekçi bulunarak ilçe seçim kuruluna durumu araştırması için talimat verildi.

İlçe seçim kurulu 320 kişinin seçmen niteliği taşımadığı halde oy kullandığını tespit ederse Kastamonu seçimleri iptal olabilir.

AK PARTİ 245 OY FARKIYLA KAZANMIŞTI

Kastamonu Belediye Başkanlığını AK Parti'nin adayı Tahsin Babaş'ın kazandığı açıklanmıştı. 245 oy farkla belediye başkanlığını kaybeden MHP, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kuruluna başvurmuştu. İlçe seçim kurulu ise bu başvuruyu reddetmişti. Bunun üzerine MHP itirazını Yüksek Seçim Kurulu'na taşımıştı.

BİR İLÇEDE SEÇİMLER İPTAL OLMUŞTU

MHP'nin yaptığı itirazlar neticesinde dün Çatalzeytin ilçesindeki seçimlerin iptal olduğu açıklanmıştı.
MHP buradaki seçimi 10 oy farkla kaybetmişti.

MHP'nin itirazı sonucu yapılan incelemelerde, 1002 ve 1007 numaralı sandıklardaki zarf ve pusula sayılarının farklı çıktığını ve tutanaklara farklı yazıldığı tespit edilmişti.

Çatalzeytin'de seçimler 1 Haziran'da tekrar yapılacak. Seçimleri AK Parti adayı Musa İhsan Uğuz'un 643 oyla seçimi kazandığı açıklanmıştı