BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.441,09
HABER /  MEDYA

Karşı'da deprem! Gazetenin tepe ismi de gitti!

Karşı Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Karşı si Genel Yayın yönetmeni ve yazarı Erden Erdem Karşı gazetesinden istifa ettiğini twitter hesabından duyurdu.

Erdem istifa ettiğini ve gazetedeki köşe yazılarına devam edeceğini belirtti.

İşte Eren Erdem'in istifa tweeti:

erenerdem(1).jpg
İSTİFALARLA SARSILMIŞTI

Eren Erdem'in istifası Karşı'da yeni bir depremi tetiklerken gazete geçtiğimiz günlerde bir dizi istifa ile sarsılmıştı. 17 Aralık yolsuzluk operasyonunda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ali Ağaoğlu'nun tam sayfa ilanının Karşı'da yayınlanmasının ardından gazetenin yazarlarından Şebnem Sönmez, Ece Zereycan, İhsan Eliaçık ve Deniz Evin istifa etmişlerdi. İnsan Kaynakları Müdürü Deniz Çelik ve Reklam Müdürü Saynur Okuroğlu da aynı nedenle gazeteyle yollarını ayıran isimler oldmuştu.

ARINÇ'A GÖRE KARŞI 17 ARALIK SÜRECİNİN BİR PARÇASI

17 Aralık operasyonu sonrası yayın hayatına başlayan Karşı gazetesi çeşitli iddialara konu olmuştu. Bülent Arınç gazetenin seçimler ve  17 Aralık sürecinin bir parçası olarak çıkartıldığını iddia etmiş, operasyonel bir amaçla hazırlandığını öne sürmüştü. Gazete gündemi sarsan tapelere geniş yer verirken internete servis edilmeyen bazı tapeleri de yayınlayarak dikkat çekmişti.

İKİNCİ TARAF OPERASYONU İDDİASI

Karşı gazetesinin yayın hayatına başladığı günden bu yana gündemde olan bir diğer iddia ise gazetenin Gülen Cemaati ile olan ilişkisi oldu.Karşı'nın "ikinci bir Taraf operasyonu" olarak sahaya sürüldüğü iddiası hükümete yakın medyada geniş yer bulmuştu.