BIST 9.048
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,97
HABER /  GÜNCEL

Ev sahibi o saldırganı anlattı

Kılıçdaroğlu'na yumrukla saldıran Orhan Övet'in 7 yıldır oturduğu evin sahibi Ahmet Erat yaşananlara inanamıyor.

Abone ol

Ahmet Erat, Kılıçdaroğlu'na saldıran Övet'in aslında kibar bir genç olduğunu, kendisini her gördüğünde saygı ve selamla karşıladığını belirtirken, birilerinin para karşılığı yaptığı kanısında olduğunu söyledi.

Erat, annesi Vesile hanımın kocasından bağlanan dul maaşı ve belediyeoden yardımlar alarak yaşam mücadelesi verdiklerini anlattı.

Orhan Övet'i, yaşadığı ilçedeki ev sahibi Ahmet Erat ile komşuları Tokluoğlu Camii Koruma Derneği Başkanı Burhan Başbozkurt anlattı. Ahmet Erat, saldırgan Orhan Övet'in babaları Zeki Övet'in 2 yıl önce Kuzey Irak'ta işçi olarak çalışırken kalp krizinden vefat ettiğini, annesi Vesile Övet'in ise iki oğlu ve küçük kız kardeşi ile birlikte 7 yıl evinin alt katında yaşadığını söyledi. Erat şunları söyledi:

SABIKALI OLUDĞU İÇİN İŞ VERMİYORLARDI

"Orhan Övet, aslında kibar bir gençti. Beni her gördüğünde saygı ile selamlar ve karşılardı. Annesi Vesile hanım kocasından bağlanan dul maaşı ve belediyeden yardımlar alarak yaşam mücadesi veriyordu. Orhan Övet üç yıl önce evlendi ve 1.5 yaşında bir kız çocuğu ile ayrı bir evde yaşıyordu. Bir çok suçtan hüküm giydiği için kimse iş vermiyordu. İşsiz olduğu için bazı günler annesinin yanına eşi ve çocuğu ile kalırlardı. Kılıçtaroğlu'na saldırısını ben de televizyondan uyuşturucu madde bulundurduğunu, ruhsatsız silah taşıma, hırsızlık gibi birçok suçtan hüküm giydiğini öğrendim ve üzüldüm. Olayın yaşandığı gün sabah saatlerinde gördüm ve selamlaştık".

PARA KARŞILIĞINDA YAPTIĞI KANISINDAYIM

Saldırgan Orhan Övet'in diğer erkek kardeşinin de yaptığı bazı suçlardan dolayı arandığını belirten Erat, "Bir çok partiye girer çıkardı. Hangi partiden olduğunu kestirmek çok zordu. Son yerel seçimler süresince tüm partilerin içinde gördüm. Bu saldırıyı neden gerçekleştirdiğine bir anlam veremiyorum. Son zamanlarda işsizlikten çok yakınıyordu. Çevreden edindiğim bilgilere göre mafya tarzı yaşamaya özen gösteren birisi olarak tanımlanıyor. Bu işi ya mafya havari adını duyurmak için, ya da birilerinin para karşılığında yaptığı kanısındayım" dedi.

BANKA SOYDU, HAPSE GİRİP ÇIKTI

Orhan Övet'ti yakınen tanıdığını ve evlerine komşu olan Tokluoğlu Camii Koruma Derneği Başkanlığı yaptığını ifade eden Burhan Başbozkurt, kibar görünüşlü bir insan olduğunu öne sürdü. Başbozkurt, "Ancak çok suçtan sabıkalı olarak hapise girer çıkardı. Geçtiğimiz yıl Hasanoğlan'da banka soygunundan 3-4 ay gibi süre hapis yatıp çıktı. İşsizdi ve geçim sıkıntısı çekiyordu. Bu nedenle de eşi ve çocuğu ile annesinin evine geliyordu. Ben de Kılıçtaroğlu'na saldırısını ya mafyaya özendiği için, ya da para karşığı birileri yaptırdı görüşündeyim" diye konuştu.
Orhan Övet'in küçük kız kardeşi Dilek Övet ise abisi ve eşinin genelde evlerinde kaldığını belirterek. "Abim yaptığı işleri bizlere hiç bahsetmezdi. Olayın yaşandığı gün bile evden çıkarken bizlere bir şeyler anlatmadan çıktı" dedi.