BIST 9.506
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.491,52
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yozgat'ta bir hasta istediği ilacı yazmayan doktoru darp etti

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

YOZGAT Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde bir hasta, istediği ilacı yazmadığı gerekçesiyle doktoru darp etti. Ayak bileğinde ezilme ve kırıklar oluşan doktor, ameliyat edildi.

Abone ol

E.Ş. (26), Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Psikiyatri Polikliniğinde görevli Uzman Dr. Hayriye Mihrimah Öztürk'ten istediği ilacı yazmasını istedi. Doktorun başka ilaç yazılması gerektiğini söylemesi üzerine sinirlenen E.Ş., Öztürk'ü saçından çekerek darp etti.

Sesleri duyan güvenlik görevlileri odaya girerek E.Ş.'yi etkisiz hale getirirken; ayak bileğinde ezilme ve kırıklar oluşan Öztürk, ameliyat edildi.

Gözaltına alınan E.Ş., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Yozgat Valisi Ziya Polat, istediği ilacı yazmadığı gerekçesiyle hastası tarafından darp edilen Dr. Hayriye Mihrimah Öztürk'ü hastanede ziyaret etti. Vali Polat, saldırı sonucu ayağında kırıklar oluşan ve ameliyat edilen Dr. Öztürk'e 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Saldırıyı kınayan Polat, "Hayatları pahasına vatandaşlarımızın sağlığı için büyük bir mücadele veren sağlık çalışanımıza yönelik gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, doktorumuza ve tüm sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun diliyorum" ifadelerini kullandı.