BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Yorgo Papandreu istediği sonucu aldı

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, parlamentodaki güvenoylamasında istediğini aldı

Abone ol

Yunanistan'da Başbakan Yorgo Papandreu'nun, AB yardım paketiyle ilgili anlaşmayı referanduma götürmekten vazgeçmesinin ardından hükümete güvenoylaması yapıldığı parlamentodan çıkacak sonucu herkes merak ediyordu. Güvenoylaması sonuçlandı...

Başbakan Yorgo Papandreu, oturumda oylamadan önce kürsüye çıktı. Konuşmasında güvenoyu için destek arayan Papandreu cumhurbaşkanına gideceğini ve geniş tabanlı bir koalisyon hükümeti kurulmasını isteyeceğini söyledi.

"KAOSA SÜRÜKLENİRİZ..."

Sık sık AB ve IMF tarafından hazırlanan mali yardım paketinin kabul edilmesinin önemine değinen Papandreu, "Paket üzerinde uzlaşı sağlanamazsa ülke kaosa sürüklenir" diyerek uyarıda bulundu.  Papandreu, kurulacak koalisyon hükümeti döneminde yardım paketinin onaylanmasının ardından seçimlere gidilebileceğini belirtti.

Oylamaya katılan 298 milletvekilinden 153'ü hükümete "Evet" derken, 145 milletvekili "Hayır" oyunu kullandı.

"FELAKET OLUR..."

Hayatında hep ileri adım attığını, tercihlerinden dolayı çoğu kez eleştirildiğini ancak yılmadığını ifade eden Papandreu şu ifadeleri kullandı: "Şimdi de ülkenin çıkarı için, işbirliği yapılması gerektiğine inanıyorum. Ancak, ana muhalefet partisinin istediği gibi bu aşamada erken seçime gidilmesi ülke için bir felaket olacaktır. Bu aşamada bir erken seçim ülkemizin ihtiyaç duyduğu yardımların durdurulmasına neden olacaktır. Anlaşmanın onaylanmasının ardından ülke normale döndüğünde uygun bir zamanda erken seçime gidilebilir."

CUMHURBAŞKANI'NA BİLGİ VERECEK

Başbakan Papandreu, hükümetin güvenoyu alması durumunda bugün Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ı ziyaret ederek, geniş katılımlı bir işbirliği hükümeti oluşturulması için atılacak adımlar konusunda kendisine bilgi vereceğini söyledi.