BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,03
HABER /  POLİTİKA

Perinçek hakime ağzına geleni söyledi

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ergenekon duruşmasında çok ilginç ifadeler kullandı

Abone ol

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 26’sı tutuklu 108 sanıklı Birinci Ergenekon Davası’nın 200. duruşmasının talepler kısmında söz alan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de bir gladyo bulunduğunu, ancak bu gladyonun kendilerini hapislere atanların olduğunu savundu. Perinçek, "Biz bu gladyonun var olduğunu nereden anlıyoruz, 1993 yılında Uğur Mumcu’nun arabasına konan bombanın patlamasıyla, Ahmet Taner Kışlalı’nın öldürülmesiyle anlıyoruz. O örgüt var. Milleti parçalayan, Türkiye Cumhuriyeti halkını tasfiye eden bir örgüt. Biz bu örgüte karşı savaşan insanlarız" ifadesini kullandı. Perinçek, Uğur Mumcu’nun öldürülmesi ve izleyiciler arasında da bulunan Bedri Baykam’a bıçak sokulmasının da gladyonun yaptığı eylemlerin parçaları olduğunu savundu.

MAHKEME HEYETİNE İLGİNÇ SORU! 

ABD’nin, Kuzey Irak’ta ikinci İsrail devletinin kurulmasını amaçlandığını ve merkezinin de Diyarbakır olacağını iddia eden Perinçek, "Biz onun için hapse atıldık" dedi. Davanın sonuna gelindiğini söyleyen Perinçek daha sonra mahkeme heyetine, "Siz bu Atatürk Cumhuriyeti’ni yıkma davasının neresindesiniz?" diye sordu. Bu sözler üzerine mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese, Perinçek’in savunma sınırları içerisinde kalmasını, mahkemeye soru sorma hakkı olmadığını belirterek uyardı.

"İNTİKAM PEŞİNDEYİM!"

Amerika’nın düğmeye basmasıyla yurtseverlerin ve TSK mensuplarının hapse atıldığını öne süren Perinçek, "Bu yurtseverler suçsuzdur. Ben intikam peşinde olan dava adamıyım. Ali, Veli umurumda değil. Umurumda olan Atatürk’ün çağdaş Türkiye hedefi, bağımsız egemen refah içindeki emekçi halkın yönettiği bir Türkiye. Bu tertipleri yapanlar kesinlikle mahkum edilecektir." ifadelerini kullandı. 

"BANA DEĞİL TAYYİP’E KIZIN"

Perinçek, Ergenekon Davası’nın siyasi bir dava olduğunu söylemesi üzerine mahkeme Başkanı Özese, Perinçek’i ikinci kez uyardı. Uyarılmasına sinirlenen Perinçek, "Başkanım siz bana değil Tayyip’e kızın. Tayyip, ’Ben yargı ile işbirliği içindeyim’ diyor." dedi. 

SİVRİSİNEK CEVABI

Perinçek’in bu sözleri üzerine üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu "Mahkeme dışında dile getirilen beyanlar bizim için sivrisineğin vızıltısından öteye geçemez. Mahkeme heyeti, yapılan bütün yorumlara hangi siyasi partiden olursa olsun kulaklarını ve gözlerini kapatır." şeklinde karşılık verdi.