BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.306,06
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Facebook için bugüne özel uyarı!

Dünyaca ünlü siber aktivist grubu Anonymous'tan güvenlik uyarısı...

Abone ol

750 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısıyla dünyanın en büyük sosyal medya platformu konumundaki Facebook'ta güvenlik alarmı verildi.

'Anonymous' ismiyle tanınan ünlü siber aktivist grubu, tarihindeki en büyük saldırılardan birine hazırlanıyor. Grup, YouTube sitesinde yayınladığı bir videoda 5 Kasım’da Facebook’a büyük bir saldırı düzenleyeceğini duyurmuştu. Söz konusu videoda "Facebook senin hakkında, ailenden daha çok şey biliyor" ifadesini kullanan grup, 750 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip sosyal ağ sitesinin hedef alınmasının sebebi olarak ise Facebook’un kullanıcı bilgilerini devletlerin istihbarat birimleri ve güvenlik firmalarıyla paylaşmasını gösteriyor.

'GİZLİLİK AYARLARI ALDATMA'

Saldırı duyurusunu yapan videodaki otomatik ses, Facebook’a yerleştirilen her türlü bilginin orada kaldığını, kullanıcı, profilini silse bile tüm kişisel bilgilerin sitenin elinde bulunmaya devam ettiğini belirtiyor. Videoda ayrıca profilde fazla kişisel ayrıntı vermemek için gizlilik tercihlerinde yapılan ayarların ise bir aldatma olduğu iddia ediliyor.