BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kazakistan'da yer yerinden oynadı!

Kazakistan'da halka korku saçan söylentiler İç İşleri Bakanlığı tarafından inkar edilse de vatandaşlar panik yaşadı

Abone ol

Kazakistan’da Kurban Bayramı öncesi ortaya atılan söylentiler halkı paniğe sevk etti. İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayala söylentileri yalanladı, ama halk söylentilerin etkisinden uzun süre kurtulamadı.

Kuzey Kazakistan’da bulunan ülkenin en büyük şehirlerinden biri olan Karaganda’da içi çocuk dolu iki otobüsün eş zamanlı patlatılması, bazı kız çocuklarının bir anda ortadan kaybolması ve bazı çocukların yaklaşan bayram öncesi kurban edildiği söylentileri ülkede bir anda kulaktan kulağa yayıldı.

İÇİŞLERİ YALANLADI

Özellikle büyük şehirlerde insanların bu haberlerin doğru olup olmadığını öğrenmek için çaba harcadıkları gözlemlendi. Söylentilerin bir anda bütün ülkeyi sarmasının ardından konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İçişleri Bakanlığı yetkilileri bu haberlerin tamamının yalan ve uydurma haberler olduğunu söylediler.

CEZA VERİLECEK

Bu tür haberlerin kaynağının araştırıldığını ifade eden İçişleri Bakanlığı yetkililerin konu ile ilgili olarak ülke genelinde geniş çaplı incelem başlatıldığını ve bu tür asılsız haberleri çıkartanların cezasız kalmayacağını belirttiler.