BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bakan Şahin'in teröre çözüm inancı

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terörü besleyen ortamı yok etmek için özgürlüklerin kısıtlanmamasından yana...

Abone ol

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terörle mücadelede kesin sonuca ulaşmak için demokratik hakların kısıtlanmaması gerekiğini vurguladı.

İçişleri Bakanı Şahin, AK Parti iktidarı olarak milli birlik ve beraberliği, bölünmez bütünlüğü, devletin bekasını ve üniter yapının korunmasını en büyük öncelik olarak gördüklerini söyledi.

"TERÖRÜ ÇÖZMEK İÇİN..."

Terör ve şiddetin var olduğu yerde kalkınmanın, huzur ve refah olmayacağını vurgulayan Şahin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Terörün beslendiği ortam ve koşullar kaldırılmadan terörle mücadelede kesin sonuca ulaşmanın mümkün olmadığı bilindiğinden devletin kararlı politikaları ve güvenlik güçlerimizin özverili çalışmaları doğrultusunda terörle mücadeleye büyük bir kararlılıkla devam edilmektedir. Meydana gelen üzüntü verici terör eylemleri karşısında dahi özgürlükleri daraltmak ya da demokrasiye aykırı düzenlemeler yapmak gibi bir düşüncemiz olmadı. Çünkü, demokratik hakların kısıtlanmasının terörün çözümüne katkı sağlamayacağı inancını taşımaktayız. Güvenlik için özgürlükten, özgürlük için de güvenlikten taviz verilemez. Vatandaşlarla terörist ayırımının yapılması, vatandaşlarımızın gündelik yaşamlarının ve sivil toplumun önündeki engellerin kaldırılması, bölücü terör örgütünün siyasal ve toplumsal zeminlerini ortadan kaldıracak en önemli adımlardır.''