BIST 9.545
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.490,19
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin İsrail bağımlılığı bitecek!

Bakımları İsrail tarafından yapılan Heronların bakımını artık TUSAŞ yapacak!

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, heronların bakımında İsrail'e bağımlılığın sona erdiğini bildirdi. Artık Heronların bakımını Tusaş yapacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, milli insansız hava araçlarının geliştirilmesi süreci içerisinde ara çözüm olarak 2005 yılında 10 adet Heron uçağının alımına ilişkin sözleşmenin imzalandığını anımsattı.

ÜÇ HERONU İSRAİL TESLİM ETMEDİ

Heronların 2010 yılının başından itibaren etkin olarak kullanıldığını belirten Yılmaz, Heronların alım sözleşmesi kapsamında garanti hükümlerinin bulunduğunu, bu çerçevede motorların bakımının bugüne kadar imalatçı firma tarafından yapıldığını kaydetti. Yılmaz, bu çerçevede İsrail'e gönderilen 5 Heron motorundan iki tanesinin geldiğini, üç tanesinin de en kısa zamanda geleceğini söyledi. Heronların yedek motorlarının bulunduğunu belirten Yılmaz, ''Bugüne kadar Heronların hepsinin atıl olduğu hiç bir durum söz konusu olmamıştır'' dedi.

HERONLARIN BAKIMINI TUSAŞ YAPACAK

Heronların kötü hava koşullarında çalışmadığını söyleyen Yılmaz, garanti süresinin bitmesine müteakip Türkiye'de mevcut sanayi imkânlarıyla söz konusu bakımların yapılması için Tusaş ile sözleşme yapıldığını bildirdi.