BIST 9.069
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,12
HABER /  GÜNCEL

Hrant Dink'i öldürtenlere bela okudu!

AKP Mardin Milletvekili Başkanı Muammer Güler Hrant Dink'i öldürtenlere beddua etti

Abone ol

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, AKP Mardin Milletvekili Başkanı Muammer Güler ile CHP İzmir Milletvekili Musa Çam arasında Dink tartışması çıktı. Güler'in yanıtı beddualı oldu.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, İzmir Büyükşehir Belediyesinin seçime 45 gün kala "kuşatıldığını" savunarak şöyle konuştu: “İstanbul Valisiyken Muammer Güler ile birlikte çok çalıştık, bize çok biber gazı attı. Yıllardır AKP’nin valisi olarak konuştu. Hrant Dink öldürüldü hala gerçek suçluları bulunamadı. Dink, İstanbul Valiliğine çağrılarak tehdit edildi. Bunu, burada açıklamasını isterdim. Dink’in öldürülmesinde önemli derecede müsebbibi vardır" 

"ALLAH BELASINI VERSİN"

Bir çok hükümetle çalıştığını hatırlatan Güler, "Hrant Dink konusundaki bilgilerinizi tazeleyin. Müsebbip kelimesi adli sonuçlar doğurabilecek bir kelimedir. Dink’i öldürenin de, öldürtenlerin de Allah belasını versin. Ben, 32 saat sonra Dink’in katilini yakalayan bir valiyim" dedi.

Bu arada BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Bakan Şahin’i eleştirerek şu ifadeleri kullandı: "Geldiği günden beri sayın Bakan’ın bize bakış açısı budur. Bütün açıklamalarında gaf yapmıştır, toplumu incitmiştir. Bakan’ın bu açıklamalarından vazgeçmesi, kucaklayıcı, bütünleştirici olması gerekir. KCK operasyonları adı altında binlerce kişi tutuklanırken, sayın Bakan (gerekirse o kadar tutuklanacak) diyor. Siz yargıç mısınız, savcı mısınız?"