BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  GÜNCEL

Kocaman, maçın ardından ne dedi?

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Sivasspor mağlubiyetini analiz etti.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'de Sivasspor'a 2-0 mağlup olan Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü Aykut Kocaman, mağlubiyetle ilgli olarak değerlendirmelerde bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, son zamanlarda seviyelerinin bu kadar altında oldukları bir maç fazla hatırlamadığını belirtti ve mağlubiyeti 'kaza' olarak yorumladı.

'DİRENEMEDİK'

Sivasspor'un kendi oyununu kabul ettirdiğini ifade eden Kocaman, ''Sivasspor, kendi oyununu, bizim Karabükspor karşısındaki bir adım daha, bir metre daha oyun anlayışını ve aslında doğrusunu söylemek gerekirse şartlarını zorlama halimizi, bugün tam bizim karşımızda ortaya koydu. Bütün oyun boyunca bize, belki son 5-10 dakikalık periyot hariç oyununu dikte etti. Buna karşı hiçbir direnç gösteremedik.'' dedi.

SEVİYE DÜŞTÜ

Kocaman, ''Uzun zamandır başarılı olduğumuz ya da başarısız olduğumuz maçlar oynadık. Sonuçlar zaman zaman lehimize oldu, zaman zaman da istemediğimiz şekilde aleyhimize oldu. Maçlar içinde bu tip kırılmalar oldu. İyi anlar, kötü anlar, ancak bugünkü maçın tamamı için, son zamanlarda seviyemizin bu kadar altında olduğumuz bir maç çok fazla hatırlamıyorum. Dolayısıyla bu maçı bu arada uzun uzun seyredip, tekrar tekrar seyredip değerlendirmekte fayda var. Çünkü gerçekten seviyemizin çok altında olduğumuz bir maçtı. Son 10 dakikalık periyota kadar hemen hemen gol pozisyonumuzun bile olmadığı bir maçtı. Fenerbahçe için çok kolay görülen bir durum değil'' ifadelerini kullandı.

''YENİLİRSEK BİZİ DAĞITIRLAR!''

Rakibin dirençli oyununa karşı bu direnci koyamadıklarını ifade eden Kocaman, bir basın mensubunun, kaleci Volkan'ın ''Yenilirsek bizi dağıtırlar, dağıtmaya çalışırlar'' şeklinde açıklama yaptığını belirterek ''Öyle bir süreç yaşanır mı?'' sorusu üzerine, ''Böyle bir süreç genel olarak futbolun dışındaki durumu soruyorsunuz. Futbolun dışında zaten böyle bir süreç var yani. Sistematik biçimde çok net bir şekilde gözüküyor. Çeşitli vesilelerle hem takım içindeki durumlar, çok fazlasıyla olmayan durumlar oluyormuş gibi, var olanlar da abartılarak sunuluyor.'' şeklinde konuştu.

KAZA MAÇI

Maç öncesi ''Cüneyt Çakır büyük takımlara verilmiyor'' gibi yorumların olduğunu ifade eden Kocaman, büyük resmin içerisinde küçük küçük parçalar konulduğunu, bunu çok net bir şekilde gördüklerini belirterek, ''Ama bunlar hep bugüne kadar bizi bir şekilde kendi irademizi zorlaya zorlaya, büyük mücadele vererek aşabildiğimiz şeylerdi. Bugün bu konuda kendi tarafımıza bakarak söylüyorum, eksik kaldık. Eksik kalınca bunları söylemenin bir anlamı yok. Bunlarla yaşamayı öğrenmeye çalışıyoruz. Öğrendik. Ama Fenerbahçe futbol takımı bugüne kadar ki en azından azmiyle bunların hep üstesinden gelebileceğini gösterdi. Bunu kaza olarak değerlendirelim. Umarım mücadele etmeden maç kazanmanın kolay olmadığı düşüncesini tekrar yakalarız'' diye konuştu.

"LÜTFEN BUNA BAĞLAMAYIN..."

''İddianamede Fenerbahçe'nin ceza alacağı söylemi sizi ve takımı nasıl etkiledi?'' yönündeki bir soru üzerine Kocaman sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: ''Mağlup olduğumuz bu maçtan sonra değil, diğer maçlardan sonra da zaman zaman çeşitli vesilelerle gazeteci arkadaşlarımızla sohbetlerimizde dile getirdiğimiz şeylerdi. Bunun insan olan insanı etkilememe şansı yok tabi, çok doğaldır. Bunun da 'çok olumlu etkiliyor, şahane oluyor' falan diyecek halimiz de yok ama bugünkü maç bu düşüncelerin paralelinde bir şey değildi yani. Bunun ikisini birbirinden ayıralım. Bu söylediklerim de bugünkü maça bağlanmasın lütfen. Böyle bir şeyi söylemiyorum. Ama genel olarak etkilenmediğimizi söylemek eşyanın tabiatına aykırı. Yani herkes etten, sinirden yapılmış, canlı varlık. Canlı varlıklarız, etkilenmediğimizi söylemek mümkün değil.''