BIST 9.554
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.488,56
HABER /  SAĞLIK

YÖK Başkanı'ndan 14 Mart mesajı

YÖK Başkanı Çetinsaya, 14 Mart Tıp Bayramı için mesaj yayınladı

Abone ol

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya YÖK'ün internet sitesinde yayınlanan açıklamada, bu yıl 94'üncüsü kutlanan 14 Mart Tıp Bayramı ve haftasının başta Yükseköğretim Kurulu bünyesinde görevli tıp ve sağlık personeli olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına yenilikler getirmesini temenni ettiğini belirtti.

Sağlık alanıyla ilgili kamuoyu gündeminde yer alan sorunların bilincinde olduklarını ifade eden Çetinsaya, bu sorunların çözümüne ilişkin en üst düzeyde ve tüm paydaşlarla çalışmaları sürdürdüklerini dile getirdi.

Göreve geldiği günden bu yana başta tıp fakülteleri olmak üzere, diğer sağlık birimlerinde çalışanların sorunlarının çözümüne yönelik bir dizi çalışma başlatıldığını kaydeden Çetinsaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Bu kapsamda üniversitede tam gün çalışma, öğretim üyelerinin istihdamı, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin mali sorunları ve kaliteli hizmet vermeye yönelik konular, yeni sağlıkla ilgili birimlerin açılması, TUS, DUS, YDUS kadrolarının dağılımı, tıp ve sağlık bilimlerinde sürdürülen eğitimlerin kalitesi ve sağlık alanında araştırma ve inovasyon gibi temel konulara ilişkin farklı düzeylerde çok çeşitli toplantılar, çalıştaylar yapıldı.''

Bu çalıştaylarda bazı kararlar alındığını vurgulayan Çetinsaya, bu kararların Sağlık Bakanlığına öneri olarak sunulduğunu kaydederek, ''Bu vesile ile tüm tıp ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı ve Haftasını en içten dileklerimle kutlarım'' ifadelerini kullandı.

Açıklamayla birlikte internet sitesine, YÖK tarafından Sağlık Bakanlığı'na sunulan öneriler de konuldu.