BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Öcalan'ın sihirli değneği yok!

BDP eşbaşkanı Gültan Kışanak çözüm süreci ve Öcalan'ın duruşuna dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Abone ol

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak çözüm sürecine ilişkin Öcalan'ın elinde siğirli değnek olmadığını ve iktidarın da yeni adımlar atması gerektiğini söyledi.

İmralı’da Abdullah Öcalan ile devlet heyetinin yaptığı görüşmelerde kritik bir aşamaya geçilirken, BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Vatan’ın sorularını şöyle yanıtladı:

- BDP’NİN YANITI : BDP olarak biz Öcalan’ın mektubunu Parti Meclisi, Meclis grubu ve MYK’da tartıştık. Gelişen öneriler doğrultusunda görüşlerimizi hazırladık.

- BİZ GÖTÜRELİM: Öcalan’ın hazırladığı mektupları Kandil’e ve Avrupa’ya BDP ulaştırdı. Doğal olarak bu merkezlerin görüşlerinin de yine BDP heyeti tarafından İmralı’ya götürülmesi gerekiyor.

- ULUDERE: Barış ve çözüm çabalarından bağımsız bir değerlendirme yapacağım. Kürt sorununun çözümü için müzakere başlasa da başlamasa da, Uludere katlimanın sorumlularının adalete teslim edilmesini istiyoruz. Meclis’in bu işin üstünü kapatması korkunç bir durumdur.

- ÇABA SARFEDİYOR: Tersine biz parlamentonun barış konusunda önemli kararlara imza atmasını bekliyoruz. Öcalan’ın elinde sihirli bir değnek yok. Çözüm için çaba sarf ediyor ama pratikleşmesi için parlamentonun ve iktidarın pozitif tutum alması, bazı kararlar çıkarması lazım. Örneğin Oslo sürecinden sonra MİT Müsteşarı hakkında soruşturma açıldı. Özel bir yasa ile bunu şimdilik durdurdular. Ama böyle büyük bir müzakere sürecine hazırlanırken parlamento yasal tedbirler almazsa, sürecin ilerleyeceğine kim inanır?

- CESUR KARARLAR: 4. Yargı Paketi de bu kapsamdadır. Barış görüşmeleri olsa da olmasa da Türkiye’nin demokratik hukuk devleti kriterlerine göre düzenleme yapması gerekiyor.