BIST 9.571
DOLAR 32,47
EURO 34,53
ALTIN 2.472,73
HABER /  SAĞLIK

Sağlık Bakanı'ndan mesaj var!

Bakan Müezzinoğlu Tıp Bayramı için kutlama mesajı yayımladı.

Abone ol

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Sevgili Meslektaşlarım,

Kıymetli Hekim ve Sağlık Çalışanı Kardeşlerim,

Diğer mesleklerden ayrı olarak varlığına “kutsallık” atfedilen yegâne meslek hekimliktir. Çünkü özü, insana karşılıksız ve beklentisiz hizmet, fedakârlıktır, diğerkâmlıktır. "İyileştirmeye ve yaşatmaya vesile olma" görevi hekimliği, belki de en zor ve sorumluluğu en ağır mesleklerden birisi haline getirir.

Zaman mefhumu gözetilmeksizin kapısı çalınan, hastasının ıstırabını dindirmeden mesaisini bitirmeyen hekimlerimiz için, hekimlik bir meslek değil, bir yaşam biçimidir.

Van depreminde yakınlarını kaybettiği halde yaralılara yardım için hastaneye koşan ve “Yasımı daha sonra tutacağım” diyen hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın göz yaşartan fedakârlıklarını unutmamız mümkün değildir.

Geride bıraktığımız 11 yıl boyunca uygulamaya koyduğumuz, başarı ile hayata geçirdiğimiz her proje; emeği, desteği, katkısı ile siz değerli hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın olağanüstü gayreti ile gerçekleşmiştir.

Bu süre zarfında sağlık çalışanlarımızın çalışma şartlarından ekonomik sıkıntılarına kadar birçok alanda iyileştirmeler yaptık, ülkemizin imkânları ve kaynakları paralelinde bu iyileştirmelere devam edeceğiz. Başta hekimlerimiz olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımızın bu meşakkatli görevi yerine getirirken karşılaştıkları sorunları en aza indirebilmek azminde ve gayretindeyiz. Çünkü hekimlerimiz ve bütün sağlık çalışanlarımızın özverileriyle, emekleriyle daha fazlasını hak ettiğini, her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünüyoruz.

Siz değerli meslektaşlarımla birlikte bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da aynı görev anlayışı ve çalışma heyecanıyla, insanımıza daha iyi bir sağlık hizmeti verebilmek için gayret edeceğimize, karşılıklı diyalog ve işbirliği ile daha büyük ve zorlu işlerin de üstesinden gelebileceğimize inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; insan hayatını her şeyin üstünde tutan, tüm zorluklara rağmen özveri ile çalışmaya devam eden doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, kendilerine halkımız adına şükranlarımı sunuyorum.

Dr. Mehmet Müezzinoğlu

Sağlık Bakanı