BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.392,75
HABER /  DÜNYA

Yine KÜSTAH açıklama

Barzani, PKK'yı terör örgütü görmemekte ısrarlı... Yine aynı ağızdan konuştu;

Abone ol

Kürt bölgesini ziyaret eden İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Demokrat Parti Başkanı Giovanni Vernetti ile Selahaddin kasabasındaki karargahında görüşen Barzani, görüşmenin ardından ortak basın toplantısına katıldı.

Cumhurbaşanı Abdullah Gül’ün ABD ziyareti sırasında yolda yaptığı “Terör örgütü oradan çıksın Türkiye'nin bütün Irak’a, Kuzey Irak dahil yapacağı yardımlar 10 katına, hatta daha fazlasına çıkar. Bu yardımlarda her şeyi düşünebiliriz; ekonomik, siyasal, güvenlik gibi alanlar başta olmak üzere her konuda yardım ederiz'' açıklamasının sorulması üzerine Kürt lider Barzani şöyle dedi:

TERÖRİST OLARAK GÖRMEK ZORUNDA DEĞİLİZ
     
“Biz terörü desteklemiyoruz ve hiçbir zaman da desteklemedik. Türkiye'nin terörist olarak kabul ettiği her grubu ‘terörist grup’ olarak görmek mecburiyetinde değiliz. Farklı görebiliriz. Türkiye sorunun çözümüne barışçıl bir öneriyle yaklaşırsa biz de her türlü desteği vermeye hazırız. Çünkü Türkiye ile çok ortak noktamız ve ortak çıkarımız var. PKK sorununun çözümünde ABD, Türkiye ve bazı uluslararası dengeler katkı sunarsa, biz de sorunun çözümü için elimizden gelen katkıyı sunarız, sonuna kadar da destek vemeye hazırız.''