BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım-Kılıçdaroğlu görüşmesi sonrası açıklama

Binali Yıldırım TBMM'deki makamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. İki lider, toplantı sonrası kısa bir açıklama yaptı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile beraberindeki Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Levent Gök ve Özgür Özel'i makam odasının kapsında karşılayarak tokalaştı. Kılıçdaroğlu ve Yıldırım görüşmesi14.30'da başladı. 1,5 saat süren görüşme sona erdi.

Bütün dikkatler Meclis'teki toplantıdaydı. Başbakan Binali Yıldırım CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu'nun görüşmesi bir buçuk saat sürdü.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ile memleketin meselelerini konuştuk. Hem iç hem de dış politikayla ilgili gündemdeki konular hakkında değerlendirme yaptık." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise "Sayın Başbakan ile Türkiye'nin pek çok sorununu görüşme imkanımız oldu. Sayın Başbakan belli konularda bilgi verdi. Kendisine teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

YILDIRIM: MEMLEKET MESELELERİNİ KONUŞACAĞIZ

Akşam saatlerinde son dakika gelişmesi olarak duyurulan görüşmenin içeriği merak konusuyken Başbakan Yıldırım'dan görüşmeye ilişkin açıklama geldi. Grup konuşmasına başlamadan önce gazetecilere açıklama yapan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ile memleket meselelerini konuşacaklarını söyledi. "Özel gündem yok" açıklamasını yaptı.