BIST 9.719
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.432,65
HABER /  GÜNCEL

Son dakika! Erdoğan ve Duda’dan ortak açıklama

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan AB'yi adeta topa tuttu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, AB'ye "Minderden kaçan biz olmayacağız" dedi.

Düzenlenen ortak basın toplantısında ilk sözü alan Polonya Cumhurbaşkanı Duda, "Türkiye ile AB'nin her zaman aynı istikamette olduğuna inanıyorum. Türkiye uzun süredir müzakerelere katılıyor. Bu istikamette Türkiye çok çaba sarfetti. Türkiye, AB'nin çok önemli bir partneridir, bunu kimseye açıklamak zorunda değilim. Türkiye'ye karşı büyük teşekkürlerimiz oldu, mülteci krizindeki katkılarından dolayı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuşmasında Avrupa Birliği'ne sert yüklendi. "Polonya AB'de ama biz alınmıyoruz. Türkiye AB'ye hala alınmadı. Sene 69 sene 2017, Türkiye AB’ye alınmadı alınmıyor. Hal bu ki bizim müracaatımızdan sonraki süreçte alınan ülkelerin bir çoğunun bizimle mukayese edilir yanı yok" diyen Erdoğan şöyle devam etti: 

"MİNDERDEN KAÇAN BİZ OLMAYACAĞIZ"

"Şöyle fasılları masaya yatırdığımız zaman örneğin Başbakanken liderler zirvesine katılırdım 15 fasıl vardı daha sonra bunu 35’e çıkardılar çıkarmanın sebebi de ne biliyor musunuz? Türkiye’nin buraya girmesi mümkün olmasın. Hatta bazıları imtiyazlı ortaklık dedi bazıları mümkün değil dedi. Ben de hep şunu söylüyorum ‘ Yahu almayacaksanız açıklayın şu işi.’ Bilelim ne biz sizi meşgul edelim, ne de biz sizi meşgul edelim, işi bağlayalım. Biz de minderden kaçan biz olmayacağız diyoruz. Onların kararını bekliyoruz.”

2013’ÜN SONUNDA VİZELER KALKACAKTI...

“Polonya’dan ülkemize 205 bin turist geldi. Ben polonya vatandaşlarının Türkiye ile olan muhabbetini de biliyorum. Shengen ortadan kalkarsa o zaman Türkiye’den Polonyaya, Polonya’dan Türkiye’ye gelenler de artacaktır çünkü bu ayrı bir bela ama kalkarsa o zaman Türkiye de rahat rahat buraya gelecektir. Latin Amerika ülkeleri için herhangi bir vize yok rahat rahat Avrupa ülkelerine gidip geliyorlar. Türkiye müzakereci ülke ama Türkiye gelemiyor. Böyle saçma şey olur mu? AB üyesi dost ülkelere bunları dile getirmelisiniz diyorum. 2013’ün sonunda bu vizeler kalkacaktı. İmzalar atıldı ama o günden bu güne bizi oyalıyorlar."

AB, MÜLTECİLER İÇİN VERDİĞİ YARDIM SÖZÜNÜ TUTMADI

AB'nin Türkiye'deki mülteciler için verdiği maddi yardım sözünü tutmadığını vurgulayan Erdoğan, "Biz şu anda Suriye ırak buradaki gelişmelerde 3.5 milyona yakın insanı ağırlıyoruz. Şu ana kadar yaptığımız harcama 30 milyarın üzerinde peki size AB’den gelen var mı? Son aldığım rakamı söyleyeceğim, 885 milyon Euro gibi bir destek geldi. Fakat bize verilecek rakam 2016’nın Temmuz ayında 3 milyar vereceklerdi. O yılın sonunda kadar artı bir 3 milyar daha vereceklerdi hala oradayız" diye konuştu.

TEDBİR ALMAK ZORUNDAYIZ, ÇÜNKÜ TEHDİT EDİLİYORUZ

Irak ve Suriye'de yaşananlara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sınırımızda olan savaşla ilgili tedbirimizi almak zorundayız çünkü biz de tehdit ediliyoruz" dedi.

ERDOĞAN: POLONYA'NIN ÜYELİĞİNE DESTEĞİMİZ TAMDIR

"Başbaşa ve heyetler arası görüşmelerde birçok alanda 'neler yapabiliriz'i görüşme fırsatı bulduk" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak Polonya'nın BMGK geçici üyeliğinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu konudaki desteğimiz tamdır. Bu süreçte dayanışmamız tam olarak olacaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Polonya'da Dede Efendi ile karşılandıErdoğan Polonya'da Dede Efendi ile karşılandıErdoğan Polonya'da Dede Efendi ile karşılandıErdoğan Polonya'da Dede Efendi ile karşılandıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN