BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,03
HABER /  GÜNCEL

Deniz Baykal'dan endişe veren son dakika haberler!

Deniz Baykal'dan gelen son dakika haberler ünlü siyasetçi ile ilgili endişeleri artırdı. İkinci kez ameliyata alınan Deniz Baykal'ı ziyarete izin verilmiyor. Baykal'ın durumu 'uyandırıldığı zaman netleşek.' Doktorundan son durumu hakkında açıklama var.

Abone ol

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili hastaneden gelen son dakika açıklamalar endişe yarattı. Sabah ameliyat edilen Deniz Baykal bir operasyon daha geçirdi. Yoğun bakıma alınan Deniz Baykal kimse ile görüştürülmüyor ve uyutuluyor. Deniz Baykal her şey yolunda giderse akşam saat 20.00'daki tomografiye göre uyandırılacak. Baykal'ın hastaneye kaldırıldığından beri uyutulduğu öğrenildi.

Deniz Baykal'a ilk olarak sabah saatlerinde bir operasyon yapılmıştı. Beyindeki kanama ve ödem sebebiyle yapılan ameliyatın başarılı geçtiği duyurulmuştu. Ancak durumun hiç de öyle olmadığı ortaya çıktı.

İKİNCİ AMELİYAT HABERİ GELDİ
Saat 13.30'da Deniz Baykal'dan bir son dakika haberi daha geldi. Deniz Baykal kafa içi basınç sebebiyle ikinci kez ameliyata alındı. Bu ameliyat da 1.5 saat sürdü. Baykal'ın ameliyatı hakkında Profesör Dr. Erkan İbiş, şu bilgileri verdi:

-'Şu anda kanama yok. O konuda içimiz rahat. Deniz Bey, hem beynin istirahatte tutulması hem yeni beyin hasarlarına karşı koruyucu tedbir olması hem de akciğer fonksiyonları yönünden desteklenmesi nedeniyle şu anda uyutuluyor. Tomografi sonrası uyandırılma sürecine girilecek. Yeni riskler oluşabilir ama tablo iyiye gidecek. Uyandırıldığı zaman durumu netleşecek".

RİSKLERLE SÜRPRİZLERLE DOLU: Beyin çok hassas bir organ risklerle sürprizlerle dolu. Ama şu anda bulunduğumuz durumda her şey hekim arkadaşların kontrolü altında. Tedaviler başarıyla uygulanıyor.

Elbette yoğun bakımda, yoğun tedavi altında olduğuna göre, önemli bir durum. Ama şu an için söylüyorum, çok çok büyük bir hayati risk olduğu da yorumlanmamalıdır diye düşünüyorum.

Ama bundan sonraki süreçte farklı sürprizlerle karşılaşabilir miyiz onu bilemiyoruz. O yüzden de sık takipler, sürekli muayeneler, kontroller yapılıyor."

ÖNEMLİ BİR DURUM : "Yoğun bakımda olduğuna göre, önemli bir durum. Şu an için çok yüksek bir hayati risk olduğu anlamına yorumlanmamalı. Önemli olan buradaki takipte onun vücudunun, beyninin olumlu tepkilerinin daha önde olmasını diliyoruz." .

DÜN DE YASAKTI BUGÜN DE YASAK : "Deniz beyin ziyaretini dün de yasaklamıştık, bugün de yasak. Bir süre yasak. Çünkü enfeksiyon riskini alsın istemiyoruz. Her karşılaştığıyla birkaç kelime de olsa konuşmaya çalışıyor. Beyin fonksiyonlarını da zorlamasını istemiyoruz. Onun için de kendisini uyutup ziyaretçi yasağını kesinlikle uyguluyoruz. Hiç kimsenin görüşmesine izin vermeyeceğiz."

DÜN AKŞAMDAN BERİ UYUTULUYOR

Akciğer enfeksiyonu sebebiyle solunum desteği sağlanıyor. Onun da verdiği bir stres var, onun da ortadan kaldırılması gerekiyor. O nedenle dün akşam üzerinden beri
Deniz Bey uyutuluyor.

CİDDİ BİR HASTALIK : Hastalık ciddi bir hastalık. Sonuç olarak beyinde bir infart oluşuyor, beyne giden ana damar birkaç saat tıkalı kalıyor, sonra da açılıyor. Bunun çok hafif bir tablo olmadığını daha önceden ifade ettik. O bağlamda risk her zaman var. Bir başka beyin hasarı oluşması, başka sistemlerle ilgili anormallik ortaya çıkması riski her zaman var olabilir. Çünkü, bir akciğer enfeksiyonu da var. Ancak bunları şimdiden söylemek çok zor. 

BAYKAL NE ZAMAN İYİLEŞİR? : Baykal'ın tedavisinin ne kadar süreceğine ilişkin de İbiş, "Bunun kısa süreli olmadığını baştan da söyledik. Özellikle 48-72 saatlik sürecin çok çok önemli olduğunu ve yoğun bakımdaki tablonun vakalara göre de birkaç gün daha uzayabileceğini... Ama hastanede ne kadar kalır, yoğun bakımdaki süreci tamamlandıktan sonra değerlendirmekte yarar var diye düşünüyorum." dedi. 

Deniz Baykal'a ziyaretçi yasağı konulmuştu. Peki eşi Olcay Baykal onu görebiliyor mu? Bu soru Profesör İbiş'e yöneltilince yanıtı şöyle oldu: "Deniz Bey'e ziyaretleri dün de yasaklamıştık, bugün de yasak, bir süre yasak. Çünkü, enfeksiyon riskini alsın istemiyoruz. Her karşılaştığıyla birkaç kelime de olsa konuşmaya çalışıyor. Onun beyin fonksiyonlarını zorlamasını istemiyoruz. Onun için de kendisini uyutup, arkasından ziyaretçi yasağını kesinlikle uyguluyoruz. Hiç kimsenin görüşmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz."

SOL TARAFINDAKİ SORUN : Erkan İbiş, Deniz Baykal'ın sol tarafındaki güçsüzlüğe ilişkin son durumunun ne olduğunun sorulması üzerine, "Şu anda zaten uyutulduğu için onu değerlendirmek çok güç. Ama güçsüzlük devam ediyor, onu da özellikle vurgulamak istiyorum." dedi.

Bugün gelişen durumun operasyon sonrası mı olduğuna ilişkin soru üzerine de İbiş, "Beyne dair herhangi bir hasar olduğu zaman biz kafa içi basıncın artmasını bekliyoruz. Olabilir, bu bir risktir. Neden olabilir? Kanama sebebiyle içindeki hacim artar ya da ödem sebebiyle hacim artar. Bu da basıncı artırır. Ancak bunun düzeyi çok önemli. Bu düzey başka bir beyin dokusunda hasara neden olabilecek düzeye gelince de o basıncı ortadan kaldıracak tedbirleri alırlar, o da cerrahi bir müdahaledir." diye konuştu.

Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal ve çocuklarıDeniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal ve çocuklarıDeniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal ve çocuklarıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN