BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.428,19
HABER /  GÜNCEL

Başbakan'dan Bahçeli'nin çağrısına yanıt!

Başbakan Binali Yıldırım, Bahçeli'nin ''Gelin üniversite sınavını tamamen kaldılarım" çağrısına ''Bahçeli akademisyendir bu işlerden anlar. Gündeme getirdiği konuyu dikkate alıyoruz ama zamanını bütün sorunları çözmek suretiyle dikkate alınabilir." şeklinde yanıt verdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ''Gelin üniversite sınavını tamamen kaldılarım" çağrısına cevap verdi.

''BAHÇELİ AKADEMİSYENDİR BU İŞTEN ANLAR''

Yıldırım, ''Sayın Bahçeli bugün grup toplantısı yaptı. Orada memleket meselelerine bölgesel meselelerine yönelik fikirlerini paylaştı. Eğitime yönelik üniversitelerde yeni bir sınav düzenlemesi yapılacak. Sınavlar aynı günde başlayıp bitecek. Bahçeli bir adım daha ileri gitti, bu yetmez üniversiteye giriş sınavlarını kaldıralım. Bahçeli akademisyendir bu işlerden anlar. Değerlendirmeleri için teşekkür ediyorum.'' dedi.

''BAHÇELİ'NİN TAVSİYESİNİ DİKKATE ALIYORUZ''

''Üniversite sayısı 76'dan 185'e yükseldi.'' diyen Yıldırım, ''Üniversiten mezun olan gençlerin sayısı 900 bin. Liselerden mezun olup da üniversiteye gitmek isteyenlerin sayısı da 1 milyon 100 bin. Eskiden 10 kat fark vardı. Şimdi birbirine yaklaştı. Sorun ne 100 kişi mezun oluyor ve hepsini üniversiteler alıyorsa sorun yok denilebilir. Birinci meselemiz gençlerimizi üniversiteli yapmak. Sayın Bahçeli'nin dediği öneri üzerinde çalışılabilir. Bu konuda akademisyen olması üzerinde gündeme getirdiği konuyu dikkate alıyoruz ama zamanını bütün sorunları çözmek suretiyle dikkate alınabilir." ifadelerini kullandı.